Северна Корея отрече информацията, че предоставя на Русия войски, които

...
Северна Корея отрече информацията, че предоставя на Русия войски, които
Коментари Харесай

Пхенян за това, че предоставя на Русия войски срещу Украйна: Неоснователни слухове

Северна Корея отхвърли информацията, че дава на Русия войски, които да бъдат употребявани във войната ѝ против Украйна. Постоянният представител на Пхенян в Организация на обединените нации дефинира изказванието като " безпочвен слух ", съобщи Нова ТВ.

" Що се отнася до така наречен военно съдействие с Русия, моята делегация не счита за належащо да разяснява тези неоснователни тенденциозни клюки ", съобщи севернокорейският представител на сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации, която се организира късно нощес в Ню Йорк.

Според него изнесената от Южна Корея информация за изпращане на войски в Русия цели " да опетни имиджа " на Северна Корея и да подкопае " законните, другарски и сътруднически връзки сред две суверенни страни ".

Вчера Южна Корея извика съветския дипломат в Сеул, с цел да изиска незабавното евакуиране на севернокорейските бойци, изпратени от Пхенян, с цел да поддържат Москва във войната ѝ против Украйна.

Около 1500 севернокорейски бойци от специфичните сили към този момент са в Русия, с цел да се аклиматизират, и се чака скоро да заминат на фронта, заяви в петък южнокорейското разузнаване. Според него се чака да бъдат изпратени общо към 12 000 бойци.

Националната разследваща работа на Южна Корея разгласява и подробни сателитни фотоси, които съгласно нея демонстрират първото разполагане на севернокорейските войски. Сеул обмисля да изпрати делегация от чиновници на военното разузнаване в Украйна, които да следят разполагането на севернокорейски сили.

Южна Корея и Съединени американски щати от дълго време настояват, че севернокорейският водач Ким Чен-ун изпраща оръжия на Русия за потребление в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР