Хиляди хора се събраха пред сградата на Операта в Сидни,

...
Хиляди хора се събраха пред сградата на Операта в Сидни,
Коментари Харесай

Многохилядно множество приветства крал Чарлз III пред Операта в Сидни

Хиляди хора се събраха пред постройката на Операта в Сидни, с цел да приветстват крал Чарлз Трети и кралица Камила, в заключителната част на шестдневното им посещаване в Австралия, съобщи Дарик.

След натоварена стратегия денем, включваща срещи с представители на коренното население на континента и посещаване на клиника за лекуване на меланома, кралят и кралицата дойдоха с конвой при най-прочутата постройка в Сидни, където ги чакаха хиляди техни фенове.

В часовете преди идването им опашката от искащи да участват на първото посещаване на английски монарх в Австралия от 11 години се изви около цялото пристанище за фериботи и круизни кораби, съвсем достигайки историческия квартал " Рокс ", откъдето в края на 18 век стартира историята на града. Посещението мина на фона на продължаващите разногласия за мястото на монархията в бъдещето на Австралия, както и на остри разногласия за отношението към коренното обитаеми в предишното. При визитата на монарха в Народното събрание в Канбера през вчерашния ден той бе упрекнат от австралийска сенаторка в геноцид.

Сред феновете на кралската двойка имаше както поданици на най-големия австралийски град, по този начин и гости от голям брой други страни.

Малцина обаче съумяха да разменят по няколко думи с кралската двойка, откакто кралят и кралицата слязоха по стълбите на Операта при събралото се голям брой.

Деца от пет учебни заведения в града изненадаха високопоставените посетители с ненадейно танцово осъществяване под музиката на песента Follow Your Dreams, написана от 16-годишния композитор Оушън Лим.

В небето над Операта прелетяха хеликоптери с развят австралийски байрак и военни машини във групировка, а в залива бяха ситуирани голям брой военни кораби.

След като поздравиха събралите се, кралската двойка се качи на транспортен съд за обиколка на пристанището като част от прегледа на австралийския флот.
Вчера знатната двойка посети столицата Канбера, преди да се върне в Сидни за заключителната част на визитата в Австралия, откъдето следва да замине за Самоа за среща на върха на Общността на нациите (Британската общност).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР