Северна Корея организира парад, за да отбележи годишнина от основаването

...
Северна Корея организира парад, за да отбележи годишнина от основаването
Коментари Харесай

Северна Корея проведе среднощен военен парад

Северна Корея провежда церемониал, с цел да означи годишнина от основаването на републиката, заяви държавната осведомителна организация на Северна Корея КЦТА, представена от Ройтерс.
Още по тематиката
Лидерът Ким Чен-ун е участвал на събитието, извършено на площад " Ким Ир Сен " в столицата Пхенян, заяви Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).

По-рано Асошиейтед прес и Ройтерс цитираха източници от южнокорейската войска и медии, които наблюдават протичащото се в Северна Корея, съгласно които в Пхенян се е състоял среднощен боен церемониал .

Парадът се е състоял в четвъртък в Пхенян. Специализираното онлайн издание ЕнКей Нюз (NK News) цитира няколко източника, съгласно които парадът е започнd. в среднощ на 9 септември, когато страната отбелязва 73 години от основаването си .

 Снимка: AP/БТА

ЕнКей нюз заяви, че късно вечерта са били видени жители, които се подготвяли за парада на площад " Ким Ир Сен " в Пхенян. Улиците са били затворени, а към среднощ и в 1 ч. в центъра на Пхенян е имало фойерверки .

 Снимка: AP/БТА

Южнокорейската осведомителна организация Йонхап цитира неназовани военни източници, съгласно които " има сигнали, че Северът е провел боен церемониал в Пхенян след среднощ ". " Южнокорейската войска проучва тези сигнали ", показали източниците.

 Снимка: AP/БТА

Северна Корея е провела и преди военни паради през нощта, с цел да показа нов боен боеприпас, в това число балистични ракети, напомня Ройтерс.

Миналия октомври на боен церемониал на зазоряване севернокорейският водач Ким Чен-ун показа невиждани по-рано междуконтинентални балистични ракети. Тогава за първи път от две години бяха показани севернокорейските балистични ракети с огромен обхват. Друг среднощен боен церемониал бе проведен през януари, напомня Ройтерс.

Към момента остава неразбираемо какъв тип оръжия са били показани на парада в четвъртък и дали севернокорейският водач Ким Чен-ун е взел участие в него, отбелязва АП.

Разговорите, които имат за цел да убедят Северна Корея да се откаже от създаването на нуклеарни оръжия и балистични ракети, влязоха в задънена улица през последните години. Администрацията на някогашния американски президент Доналд Тръмп разгласи, че ще употребява дипломация, с цел да откаже Северна Корея от нуклеарната й стратегия, само че не показва предпочитание да извърши настояванията на Пхенян за облекчение на глобите, напомня Ройтерс.

След неуспеха на срещата на високо ниво сред Тръмп и Ким Чен-ун, севернокорейският водач даде обещание да укрепи нуклеарните сили на страната и досега отхвърля предложенията за диалози на администрацията на новия американски президент Джо Байдън, настоявайки първо Вашингтон да се откаже от " враждебната " си политика, показва АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР