Северна Корея няма интерес към диалог с Япония, съобщи държавната

...
Северна Корея няма интерес към диалог с Япония, съобщи държавната
Коментари Харесай

Северна Корея отхвърли всякакви разговори с Япония

Северна Корея няма интерес към разговор с Япония , заяви държавната севернокорейска организация KCNA в петък, цитирайки външния министър Чхое Сон Хуей.

Японският министър председател Фумио Кишида съобщи , че желае да организира диалози със севернокорейския водач Ким Чен Ун " без никакви предварителни условия " и персонално следи напъните за осъществяване на първата такава среща на върха на водачите от 20 години.

Но Северна Корея съобщи, че и ще отхвърли всевъзможни договаряния, сигнализирайки, че не желае топене на дългогодишните враждебни връзки сред двете страни.

Чхое също по този начин сподели, че Пхенян няма желание да оказва помощ по въпроса за отвлечените японци, съгласно KCNA, добавяйки, че намесата на Япония в севернокорейския суверенитет ще бъде посрещната със " непоколебим отговор ".

Посланикът на Северна Корея в Китай Ри Рионг Нам също сподели, че няма да има среща на никакво равнище с Япония , се споделя в обособен отчет на KCNA.

Ри акцентира това в изказване, добавяйки, че чиновник в японското посолство в Пекин е предложил контакт по имейл със консултант на севернокорейското посолство.

" Отново разяснявам позицията, че няма да има среща на каквото и да е равнище сред Корейската народнодемократична република и Япония ", сподели Ри, представен в отчета на KCNA.

, че би приветствала договарянията единствено в случай че Япония е подготвена за ново начало, без да е " захласната от предишното ".

Отношенията бяха обтегнати поради разногласия, в това число отвличането на японски жители от Северна Корея при започване на 2000 година, окупацията на Корейския полуостров от Япония през 1910-1945 година и потреблението на насилствен труд и полово иго.

Япония се опълчва остро на ядрената и ракетната стратегия на Пхенян.
 Шеф на съветското разузнаване е бил три дни в Пхенян
Шеф на съветското разузнаване е бил три дни в Пхенян

Северна Корея усилва своята тежест пред Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР