Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в посока към

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в посока към
Коментари Харесай

КНДР проведе ново учение в Японско море

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети в посока към Японско море, като далечината на полета им е била 230 километра, заяви южнокорейската организация Йонхап. Тя се базира на информация на Комитета на шеф щабовете на Южна Корея.

Ракетите са били изстреляни от региона на град Вонсан, в източната част на КНДР. Според японски държавни източници те не са достигнали до изключителната икономическа зона на страната.

Както от Южна Корея, по този начин и от Япония учението на Пхенян бе наказано, и двете страни желаеха сходни маневри да бъдат прекъснати. Подчертава се, че то е несвоевременно, изключително във време, когато целият свят претърпява сложни времена по отношение на епидемията от COVID-19. " Те (КНДР - бел ред.) насочат предизвикателство към интернационалната общественост ", е декларирал министърът на защитата на Япония Таро Коно, представен от телезизия Ен Ейч Кей.

Това е четвъртото ракетно обучение в КНДР от началото на годината, откакто през декември 2019 година водачът на страната Ким Чен Ун разгласи, че в скоро време ще бъде демонстрирано ново стратегическо въоръжение. Предишното обучение бе на 21 март, когато бяха изстреляни две тактически ракети в наличието на Ким Чен Ун. Тогава те бяха изстреляни към морето от източното крайбрежие на Северна Корея. На 2 и 9 маарт, отново в наличието на севернокорейския водач бяха изстреляни балистични ракети с дребен обхват на деяние, съчетани с учения на далекобойната артилерия.

В края на предходната година Ким Чен Ун разгласи, че страната му поставя завършек на близо двугодишния мораториум върху нуклеарната и ракетната си стратегия. Смята се, че това е вследствие на задънената улица, в която се оказаха договарянията сред Съединени американски щати и Северна Корея по тази тематика, от началото на 2019 година
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР