Северна Корея е изстреляла балистична ракета край източното си крайбрежие, съобщава

...
Северна Корея е изстреляла балистична ракета край източното си крайбрежие, съобщава
Коментари Харесай

КНДР пак изстреля балистична ракета

Северна Корея е изстреляла балистична ракета край източното си крайбрежие, съобщава " Ройтерс ", базирайки се на южнокорейската войска.

Бреговата защита на Япония също заяви за хипотетичен тест на балистична ракета.

Новината идва в миг, когато Сеул и Вашингтон провеждат съвместни военноморски учения във водите край източното крайбрежие на Южна Корея с участието на американски самолетоносач.

Очаква се вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис да дойде в столицата на Южна Корея на следващия ден след посещаване в Япония.

Това е следващото тестване на балистична ракета на КНДР през последните дни. В неделя Пхенян още веднъж изстреля ракета към морето край източното си крайбрежие.

От 2006 година Северна Корея е подложена на наказания на Организация на обединените нации, които Съветът за сигурност непрестанно и единомислещо ускорява през годините в опит да приключи финансирането на нейните стратегии за нуклеарни оръжия и балистични ракети.

Пхенян отхвърля резолюциите на Организация на обединените нации като нарушаване на нейното суверенно право на самозащита и проучване на космоса и дефинира военните учения на Съединени американски щати и Южна Корея като доказателство за техните враждебни планове.

В последните месеци се ускоряват и опасенията, че Северна Корея се готви да възобнови нуклеарните опити за първи път от 2017 година, откакто исторически срещи на върха с тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други международни водачи през 2018 година не съумяха да разубедят Ким от създаването на нуклеарни оръжия.

По-рано през днешния ден южнокорейски източници оповестиха, че първият нуклеарен опит на Северна Корея от 2017 година насам, в случай че подобен се реализира, евентуално ще се случи между 16 октомври и 7 ноември.

Миналата седмица ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея военачалник Ким Сон-кюм предизвести, че в случай че Северна Корея прибегне до потребление на нуклеарни оръжия, сходен ход ще я остави  " без сюжет за оцеляване на режима й ".

Коментарът му пристигна, откакто на 9 септември Северна Корея одобри закон, потвърждаващ правото й да нанася превантивни удари с нуклеарни оръжия, с цел да се отбрани при определяне на идна офанзива от всевъзможен тип, ориентирана против управлението на Северна Корея и командването на нейните нуклеарни сили.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР