Северна Корея е изправена пред нова реална опасност от масов

...
Северна Корея е изправена пред нова реална опасност от масов
Коментари Харесай

Ким Чен-ун призна за задаващ се масов глад в КНДР

Северна Корея е изправена пред нова действителна заплаха от всеобщ апетит. Това призна водачът на страната Ким Чен-ун в своята тирада пред третия пленума на Осмия централен комитет на Корейската работническа партия, представен от японската телевизия NHK.

" Заради пораженията от миналогодишния ураган, проектът за развъждане на зърно в страната не беше изпълнен и в следствие сега има напрегната обстановка с обезпечаването на популацията с храна ", съобщи Ким Чен-ун.

Той уточни и друга причина за сериозното състояние в КНДР - продължаването на строгите ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната. От началото на годината една от най-изолираните страни в света е затворила границите си за чужденци. За момента няма публични данни за инфектирани в страната, само че по неофициални сведения е имало случаи на ковид. Заради ограниченията обаче, съгласно Ким, е имало предизвикателство пред страната за " обезпечаване на популацията с облекла, храна и жилище ". Той прикани партията и жителите на страната да се готвят за нов " сложен марш ".

Предишно потребление на този термин бе обвързвано с тежкия интервал на КНДР през 90-те години на ХХ век, когато страната претърпява икономическа рецесия, довела до гибелта на хиляди (а по някои данни и на милион) севернокорейци поради всеобщ апетит.

Анализатори регистрираха също по този начин, че на публикуваните фрагменти се вижда, че Ким Чен-ун е очевидно измършавял. В предходни години се съобщаваше за негови здравословни проблеми, свързани и с наднорменото му тегло.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР