Северна Корея е една от най-затворените държави в света. Гражданите

...
Северна Корея е една от най-затворените държави в света. Гражданите
Коментари Харесай

Северна Корея, където екзекутират хора за притежание на чуждестранен филм

Северна Корея е една от най-затворените страни в света. Гражданите на тази страна са принудени да оцелеят в суровите условия на тоталитарния режим и са застрашени от затвор или даже смъртно наказване за безусловно елементарни за актуалния човек неща. Радиото, малкия екран и интернет медиите са под общия контрол на разследващите служби. Всякакъв тип непознато авторство от дълго време е засегнатост за националните полезности на Северна Корея.

Нов закон против непознатото въздействие стига още по-далеч. Той регламентира правото на властите да наказват свирепо всеки, който си разреши да гледа задграничен филм, да носи тесни дънки и просто да приказва на диалект.

Забранени са 15 типа прически, както и слагането на пиърсинг на носа или устните.

Севернокорейците нямат право да носят облекла на огромни западни производители. Позицията по повод на филмите и видеата също е повече от последна. Материал на BBC преглежда въпроса в детайли, а някои от включените истории са безусловно шокиращи. Като описа на Юн Ми Со, която е била на 11 години, когато за пръв път видяла изтезанието на мъж, осъден за това, че е гледал южнокорейска драма. Въпреки че е била дете, е била принудена да следи разстрела.

Властите наредили живущите в целия квартал да гледат. В противоположен случай щели да бъдат считани за предатели, споделя тя от вкъщи си в Сеул, столицата на Южна Корея, пред английската медия. По този метод севернокорейските служби предиздвикали всеки да разбере, че наказването за сходно " закононарушение " е гибел.

" Имам мощен спомен за мъжа със завързани очи, към момента мога да видя по какъв начин капят сълзите му. Това беше мъчително за мен. Превръзката на очите му беше напоена със сълзите му. "

Война без оръжия

Представете си да сте в непрекъснато положение на локдаун, без интернет, без обществени медии и единствено няколко следени от страната телевизионни канала ви споделят това, което водачите на страната желаят да чуете – това е животът в Северна Корея. А в този момент водачът й Ким Чен Ун отиде още по-далече в битката със " западното въздействие ", въвеждайки нов закон. 

Всеки, притежаващ новинарски издания от Южна Корея, Съединени американски щати или Япония, го грози смъртно наказване.

Наказанието единствено за четене на сходни медии е 15 години затвор. И това се отнася единствено до това, което човек може и не може да гледа. Наскоро Ким написа писмо, оповестено в държавна медия, в което приканва младежката организация в страната да предприеме ограничения против " неприятното, индивидуалистично, антисоциалистическо държание " измежду младежите. Той желае да забрани говоренето на непознати езици, по-смелите прически и дрехите, които не са създадени в Северна Корея. Лидерът ги определя като " рисково отровни ".

Сеулското издание Daily NK оповестява, че трима младежи са били изпратени в превъзпитателен лагер, тъй като са се подстригали като K-pop идолите си и са подгънали панталоните си над глезените.

Информационно затъмнение

Анализатори настояват, че разширението на възбраните цели да спре информацията за живота по света, достигаща севернокорейците, изключително при все по-трудния живот в родината им.

Смята се, че милиони хора в страната гладуват.

Ким желае да се увери, че те към момента са захранвани с деликатно основана агитация и да е сигурен, че до тях не доближава информация за живота оттатък границите.

Страната е по-изолирана от външния свят повече от всеки път, откакто затвори границите си предходната година в отговор на пандемията. Жизненоважни доставки и цялата търговия със прилежащ Китай са съвсем занулени. Въпреки че някои доставки доближават до страната, вносът е мощно стеснен.

Тази самоналожена изолираност утежнява положението на така и така пропадащата стопанска система, където се наливат пари в упоритостите на режима във връзка с нуклеарната енергетика. По-рано тази година самият Ким призна, че народът му е изправен пред " най-тежката обстановка, която би трябвало да преодолеем ".

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР