Сесил Каратанчева се завърна изненадващо на корта след 4-годишна пауза

...
Сесил Каратанчева се завърна изненадващо на корта след 4-годишна пауза
Коментари Харесай

Сериозен удар по амбициите за завръщане: Сесил Каратанчева взе само един гейм в Платя`д Аро

Сесил Каратанчева се завърна изненадващо на корта след 4-годишна пауза и несъмнено българката можеше да извлече голям брой позитиви от дебютния си дуел назад в Тура, защото тя беше безусловно равностойна на Адитя Карунаратне и имаше всички шансове даже да я надиграе, само че въпреки всичко отстъпи на старта в Сарагоса - 6:7(4) 6:7(3). Днес обаче някогашната ни първа ракета се сблъска със доста по-трудна съперничка и се видя, че към момента е доста надалеч от най-хубавата си форма.

Каратанчева имаше тежката задача да се изправи против Джесика Понше в откриващия кръг на клей конкуренцията в испанския град Платя`д Аро с награден фонд от 25 хиляди $. Топ поставената не остави никакви шансове на тогавашната международна номер 35, надигравайки я с разгромното 6:1 6:0 и по този начин продължи към осминафиналите на надпреварата.

За нашата сънародничка пък следва присъединяване в квалификациите на Ролан Гарос, където в предишното реализира най-големия си триумф в кариерата, а точно постигане до финалната осмица на конкуренцията.

Сесил проби още на старта, само че незабавно загуби подаването си, а след това пропусна късмет още веднъж да се откъсне с брейк напред. Оттам насетне французойката напълно доминираше на корта, като не отпусна нито гейм повече на родната ни представителка и фаворитката се поздрави с успеха след едвам 66 минути прекарано време на корта.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР