Сервирайте тортията от карфиол с гарнитура от салата или като

...
Сервирайте тортията от карфиол с гарнитура от салата или като
Коментари Харесай

Тортия от карфиол

Сервирайте тортията от карфиол с гарнитура от салата или като мезенце, нарязана на хапки. Също по този начин може да я поднесете с пържолки или печени наденички или даже в сандвич

Необходими Продукти

● карфиол - 385 до 400 г
● яйца - 4 бр. XL или 5 бр. L
● чесън - 3 скилидки
● зехтин - 25 мл. + 2 с.л. (или общо към 4 с.л.)
● сол - 1/2 ч.л. + 1/2 ч.л. за варенето на карфиола

Начин на подготвяне

Разделете карфиола на розички и го сварете в подсолена вода за 15-18 или до момента в който омекне леко, без да е прекомерно сварен на каша.

Отцедете го и оставете в цедката да поизстине.

Ако имате опция, може да го извършите на пара, по този начин сигурно няма да се напои с непотребна вода.

Накълцайте карфиола на дребни късчета. Обелете и накълцайте на ситно скилидките чесън. Запържете ги в зехтина, да пуснат аромата си, без да покафеняват. Прехвърлете в купа, изчакайте леко да изстине чесънът и чукнете яйцата. Разбийте с телена бъркалка и най-после смесете със наситнения карфиол и сол на усет. Разбъркайте добре.

Загрейте по едно и също време два дребни тигана на сдържан към мощен огън. При мен са един с диаметър 22 см в горната част и 16 см дъното, а другият е малко по-малък. Може да извършите и в един по-голям тиган цялото количество едновременно. Както си прецените.

Сипете сместа за тортията и заравнете.

Намалете огъня на по-слаб и след 3-4 минути проверете изпод, като повдигнете с шпатула. Ако е хванала златист тен, тортията подготвена за превръщане.

Сложете паница върху тигана (с по- огромен диаметър) и обърнете с изкусно и бързо придвижване. После приплъзнете назад в тигана, увеличете малко огъня и печете за малко и от другата страна.

Важно е от вътрешната страна тортията да остане мека и сочна, по тази причина в случай че оставим да се готви на муден огън ще се втвърди и въпреки да е по-лесна за превръщане, то няма да е толкоз пухкава и вкусна.

Сервирайте тортията от карфиол с гарнитура от салата или като мезенце, нарязана на хапки. Също по този начин може да я поднесете с пържолки или печени наденички или даже в сандвич.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР