Сертификатите за ваксинация трябва да се въвеждат в ЕС за

...
Сертификатите за ваксинация трябва да се въвеждат в ЕС за
Коментари Харесай

ЕП иска Европейският съюз да въведе COVID сертификати за максимум една година

Сертификатите за имунизация би трябвало да се вкарват в Европейски Съюз за оптимален интервал от 12 месеца, се оповестява в позиция на Европейския парламент, утвърдена в четвъртък на сесията на Екологичен потенциал в Брюксел.

" В четвъртък Европейският парламент одобри преговорната си позиция по предлагането за издаване на документ, потвърждаващ правото на свободно придвижване в Европа по време на пандемия. Членовете на Европейския парламент се съгласиха, че новият COVID-19 документ на Европейски Съюз - вместо оферти дигитален зелен документ от Европейската комисия - би трябвало да е годна 12 месеца, а не повече ".

Евродепутатите акцентират, че " удостоверенията няма да служат като документ за пътешестване или причина за практикуване на правото на свободно придвижване ".

" Притежателите на документи не би трябвало да подлежат на спомагателни ограничавания за пътешестване като карантина, самоизолация или тестване. За да се избегне дискриминация против неимунизираните и заради стопански аргументи, страните от Европейски Съюз би трябвало да обезпечат универсално, налично, навременно и гратис тестване ".

По отношение на имунизациите " държавите-членки на Европейски Съюз ще би трябвало да решат дали одобряват и документи за имунизация, издадени в други страни, за ваксини, позволени от Световната здравна организация за незабавна приложимост ", отбелязва Екологичен потенциал.

Екологичен потенциал и Съветът на Европейски Съюз би трябвало да стартират договаряния за реализиране на съглашение по отношение на документите. " И Европейският парламент, и Съветът на Европейски Съюз са подготвени да стартират договаряния. Целта е да се реализира съглашение преди летния туристически сезон ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР