Сертификатът за депозит (CD) е спестовна сметка, която ви позволява

...
Сертификатът за депозит (CD) е спестовна сметка, която ви позволява
Коментари Харесай

3 причини да отворите компактдиск през 2024 г.

Сертификатът за депозит (CD) е спестовна сметка, която ви разрешава да печелите като цяло по-висок лихвен % по вашия депозит в подмяна на това да държите парите си заключени в сметката за заложен интервал. Сроковете на CD нормално варират от няколко месеца до пет години.

Не забравяйте обаче, че тегленето на парите ви преди края на периода – прочут също като датата на падежа – може да провокира наказване за предварително изтегляне. Санкциите и таксите варират според от банката и финансовата институция, само че нормално са равни на съответна сума на извоюваната рента, като да вземем за пример рента за 60 или 120 дни или повече.

В актуалната среда с високи лихви, цените на CD са доста по-високи, в сравнение с единствено преди няколко години. Ако имате средства, до които няма да имате потребност за известно време, съхраняването им в акаунт на CD може да бъде от изгода по голям брой аргументи. По-долу ще разгледаме за какво би трябвало да отворите компактдиск в този момент и също през 2024 година

Започнете, като проучите вариантите за своя CD акаунт тук, с цел да видите какъв брой повече бихте могли да спечелите от парите си.

p>

3 аргументи да отворите компактдиск през 2024 година

Ето четири аргументи, заради които мощно би трябвало да обмислите отварянето на компактдиск през 2024 година

Високи лихвени проценти (поне за сега)

Депозитните документи нормално обезпечават по-висока годишна процентна рентабилност (APY) от обичайна спестовна сметка. Според Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC), последната сега предлага междинна рентабилност от 0,46% към октомври 2023 година Междувременно лихвените проценти по CD варират от 4,60% до 5,55%, според от вашия период.

Въпреки че междинната годишна рентабилност на петгодишния CD – сега 4,60% – е по-ниска от по-краткосрочните CD, може да си коства да заключите този %, в случай че очаквате лихвените проценти да паднат през 2024 година и по-късно. Само преди две години, през ноември 2021 година, лихвените проценти варираха от 0,05% до 1,18% за сходни сметки.

Алтернативно, високодоходните спестовни сметки също оферират като цяло по-висока рентабилност спрямо обичайните спестовни сметки, само че нормално ви разрешават да получите достъп до парите си, без да налагате наказване за предварително изтегляне.

Разгледайте вариантите за своя CD акаунт тук и започнете да печелите високи лихвени проценти върху средствата си.

Възможна неустойчивост на пазара

Нито един прогнозист не може да планува по какъв начин ще се показа фондовият пазар през 2024 година със 100% акуратност, само че евентуално можете да ограничите излагането си на загуба, като паркирате част от парите си в компактдиск. Въпреки че фондовият пазар нормално обезпечава по-висока възвръщаемост с течение на времето, той идва и с известна степен на риск.

Ако се притеснявате, че пазарът може да спадне, CD може да предложи сигурен метод да спестите пари, с цел да ви помогне постигнете финансовите си цели. За разлика от вложенията на фондовия пазар, CD-тата, предлагани посредством банки и кредитни съюзи, нормално са федерално застраховани от FDIC и NCUA, надлежно, до $250 000 на инвеститор.

Сигурна сметка за увеличение на парите ви

Компактдисковете постоянно имат най-малък начален депозит от минимум $500, макар че някои сметки не изискват първичен депозит. Ако имате прилична част от пари от завещание, данъчна декларация или друга непредвидена облага, компактдиск може да ви помогне да увеличите средствата си безвредно.

Например, да приемем, че отворите 36-месечна сметка в CD с $10 000 депозит с 5% годишна рентабилност. В този случай ще спечелите $1576,25 единствено за три години, без да излагате парите си на риск от пазарни съмнения.

Започнете с най-доходоносния компактдиск тук в този момент.

Долната линия < /h2>

Новата година наближава, което я прави чудесно време да прегледате представянето на портфолиото си и финансовите си цели за 2024 година Отварянето на компактдиск може да бъде добър вид, изключително в случай че търсите по-висок % на възвръщаемост върху вашите спестявания, FDIC застраховка до федералните предели и обезпечена, закрепена норма на възвръщаемост.

За да отворите компактдиск, пазарувайте и сравнявайте цените и изискванията във вашата настояща банка или кредитен съюз и не се колебайте да търсите и онлайн банки и кредитори. Без режийни разноски за ръководство на физически клонове, доста онлайн банки оферират най-високи цени за CD. Проверете дали банката предлага застраховка на депозити от FDIC или NCUA.

След като изберете банка, изпратете молбата си и захранете сметката си. Освен това помислете за потребление на тактика за стълба на CD, която може да ви помогне да получите по-редовен достъп до парите си.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР