Серията от три последователни победи на Даниел Иванов-Аоияма приключи в

...
Серията от три последователни победи на Даниел Иванов-Аоияма приключи в
Коментари Харесай

21-годишен японец прекъсна серията на Аоияма с хитрост

Серията от три поредни победи на Даниел Иванов-Аоияма завърши в 11-ия ден на есенния шампионат за Купата на императора по сумо - " Аки башо " в Токио (Яп). Българинът с сан 7-и маегашира беше надхитрен от 12-и маегашира Котошохо и позволи петото си проваляне от началото на конкуренцията в двореца " Рьогоку Кокугикан ".

21-годишният японец, който е ученик на някогашната школа на Калоян Махлянов-Котоошу - " Садогатаке бея ", се възползва оптимално от по-голямата си еластичност в съпоставяне със 194-килограмовия великан от Елхово и му приложи техниката " хикиотоши ", отмествайки се от пътя му при негова офанзива. В резултат, набралият инерция Аоияма се озова чак на първите редове седалки край дохиото.

С актив 6-5 българският герой дели 11-17-о място в класирането измежду общо 39 участници във висшата дивизия " макуучи ". Начело са четирима " рикиши " с баланс 9-2 - озеки Такакейшо, секиваке Шодай, 8-и маегашира Вакатакакаге и 14-и маегашира Тобизару. Утре в 12-ия кръг от 15-дневната конкуренция нашият ще се бори с 10-и маегашира Саданоуми (5-6).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР