Сериозно предупреждение отправи проф. Коста Костов, едно от светилата в

...
Сериозно предупреждение отправи проф. Коста Костов, едно от светилата в
Коментари Харесай

Светило в българската медицина шокира всички: Страшното идва на 7 май!

 Сериозно предизвестие насочи проф. Коста Костов, едно от светилата в българската медицина.

Предупреждавахме още в края на февруари, че частичното освобождение на ограниченията ще увеличи броя на инфектираните и постъпващите в болница през април, тъй че да оставим всевъзможни илюзии, че нещата до края на април ще се успокоят. “

Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов, ръководител на Медицинския експертен съвет, който функционираше към НОЩ при започване на пандемията.

" Още към 7 май ще забележим злокобната статистика дневно в болница да влизат по 230 – до 300 души, като половината ще бъдат в тежко положение, а 30 на 100 в извънредно тежки сериозни пневмонии.

Защото всекидневно в този момент умират над 100 души… Британският вариант е по-инфекциозен и провокира по-тежка пневмония. Две са значимите предпоставки за постъпване в болница в този момент - този нов вариант и заразяването от него на по-млади хора “, разясни проф. Костов.

По думите му не се следят тежки случаи на заразяване с вируса след имунизация, само че реинфекции има в целия свят. " Но последните данни сочат, че доста по-малък % от имунизираните заболяват от ковид ", разясни проф. Костов.

Според него имунизационният проект върви безредно и постепенно. Получаваме по-малко от 15 на 100 население с имунитет, а гоним 60-70% групов имунитет, което при този ритъм на имунизация надали ще успеем, тъй като вирусът е пред нас, сподели експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР