Много шофьори отбелязват, че след шофиране по магистралата колата изглежда

...
Много шофьори отбелязват, че след шофиране по магистралата колата изглежда
Коментари Харесай

Ако карате автомобила само в града, ще го амортизирате доста по-бързо

Много водачи означават, че след шофиране по автомагистралата колата наподобява стартира да работи по-добре и това не е инцидентно. Премереното придвижване с непрекъсната скорост е най-оптималният режим на работа на автомобила. В същото време градското шофиране, тъкмо в противен случай, има негативен резултат върху колата. Защо е по този начин? Основните причини са следните:

Двигателят, скоростната кутия, съединителят и други агрегати в неустойчив режим работят с променливи натоварвания и несигурно смазване, което понижава тяхната устойчивост.

Двигателят работи през по-голямата част от времето в не оптималния си режим и това води до замърсяване на запалителните свещи и несъразмерен разход на гориво.

Честите прекъсвания и тръгвания в градски режим водят до ускорено изхабяване на спирачките.

Зимното градско шофиране е съпроводено от непрекъснато излагане на пътни химикали върху каросерията и детайлите на окачването, което води до тяхното ускорено изхабяване.

Чести студени стартове плюс каране на леден двигател увреждат мотора.

Поради честите стартирания и къси работи в градски режим, акумулаторът може непрекъснато да бъде незадоволително зареден, изключително през студения сезон.

Има също така повече конденз в изпускателната система, а както и добре известно водата форсира корозията.

Разходът на гориво се усилва доста, докато маслото се отмива по-бързо от стените на цилиндъра.

Затова и би трябвало да бъде ясно, че в случай че една кола прекара живота си в пъплене в трафика вместо в придвижване, тя се натоварва доста повече, написа automedia. И надлежно, ресурсът на нейните елементи и системи е по-малък..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР