Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа криза вече

...
Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа криза вече
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: България е с ограничен суверенитет, повече от век сме в коридор от зависимости

" Сериозният проблем е, че имаме разгръщаща се политическа рецесия към този момент повече от година . Един властнически режим - този на ГЕРБ, си отива, само че към момента не сдава позициите, а тези, които желаят да ги сменят, нямат ресурса да го създадат... Четата против ГЕРБ е шарена. Но те не биват обединени от визия за смяна на страната, ползите им са напълно разнопосочни. Почти всички партии са неофеодални клики, които не са водени от идеологии и полезности, а са стръмно и стръвно ориентирани към приватизиране на държавната лихва, презентиращи върху едно все по-уморено и апатично население ". Това разяснява пред БНР проф. Иво Христов. 

По думите му " под флаговете за битка с корупцията едни юнаци желаят да сменят тези, които стоят на вход/изход на тази корупция, с цел да заемат техните места и към този момент има образци за това ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " проф. Христов уточни, че България е с стеснен, даже с никакъв суверенитет

" Грамотната политическа линия на патриоти, които са загрижени за отечеството си, само че желаят да го ръководят, е в ограничен кулоар от благоприятни условия, който ни е външно заложен. Често под формата на взаимни отстъпки и лавиране се замаскира националното изменничество ... Последното суверенно българско решение е от 1912 година, когато е дадена заповед за атакуване на Одринската цитадела. От тогава България е в кулоар от зависимости с разнообразни вариации ". 

Според него у нас политика няма и под политика се схваща примитивната борба за власт

" За огромната част от българските политици важи максимата, че нямат афинитет към визионерство , да виждат страната си качествено друга, оттатък приказките. Да не приказвам за техния примитивизъм, тежка несръчност и неначетеност. Кресливите патриотари са тежко некомпетентни. Често зад патриотарщината се прикриват или комплекси, или популизъм ". 

Интервюто с проф. Иво Христов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР