Сериозни нарушения, нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за

...
Сериозни нарушения, нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за
Коментари Харесай

Министерство на икономиката ще проверява фирмите за бързи кредити

Сериозни нарушавания, нелоялни търговски практики и неспазване на Закона за потребителския заем, които изкривяват пазара. Това е открил прелиминарен обзор на договорите от Комисията за отбрана на потребителите. По този мотив стартират инспекции на фирмите за бързи заеми в цялата страна, заяви министърът на стопанската система Никола Стоянов, представен от БНР. 

Комисията за отбрана на потребителите, чиито принципал е Министерството на стопанската система и промишлеността, ще ревизира съблюдават ли се правата на потребителите на бързи заеми. 

Повод за инспекциите са множеството сигнали за неразбираеми или объркващи условия в договорите и подвеждаща информация. 

Преди време бе изработен опит казусът да се реши посредством нов закон. Експертният разбор обаче сподели, че в основата на казуса са неналичието на надзор и предварителна защита. 

Компаниите са оставени да залагат нерегламентирани клаузи в договорите, с които потребителите са се обвързвали. След подписването на контракта от двете страни действително е налице законно съображение за събиране на вземанията с нелоялни търговски практики. 

Затова съществена цел на инспекциите е да се открият сходни противозаконни практики, с цел да бъдат правата на клиентите оптимално предпазени. 

Ще се ревизира и спазването на по-добрата осведоменост и гаранциите за потребителите на бързи заеми.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР