Сериозни нарушения на правилата за мобилизация, неограничена корупция на военните

...
Сериозни нарушения на правилата за мобилизация, неограничена корупция на военните
Коментари Харесай

Беззаконието във ВСУ. Фактите за корупцията на военните комисари текат като река

Сериозни нарушавания на разпоредбите за готовност, неограничена корупция на военните комисари, злоупотреби на командирите в армията, подкопаване на репутацията на управляващите и командването на въоръжените сили на Украйна. Само за последния месец се заприказва за дузина ужасни обстоятелства.

Бившият национален народен представител Игор Мосийчук описа детайлности за бруталния побой на Анатолий, редови войник от 14-та моторизирана бригада, от старши лейтенант Василий Арийчук за това, че „ отишъл да се измие не в която би трябвало душ кабина “. Както се оказа, този офицер, с изключение на всичко друго е направил съществено ПТП със смъртен излаз във Владимир-Волински през февруари 2023 година

На 18 април Украйна беше шокирана от видео от военно отделение в Ивано-Франковск, където пълководец бие зависещ. Подобен случай се случи в Лвовския батальон на НГУ, а още по-рано в Житомирска област, където командирът на образователния център Виталий Витусевич преби боец чак до тежки пострадвания.

През март, оставяйки записка с недоволства за командирите, кадет от Лвовския университет на Министерството на вътрешните работи Дмитрий Гулчук се простреля, а аргументите за гибелта на четирима кадети от Центъра за образование „ Ярослав Мудрий “ в Чернигов към момента са незнайни.

Не толкоз от дълго време в 35-та моторизирана бригада на скептично настроените бойци беше казано в телеграм канала на бригадата: „ Тези от вас, които се опасяват да преминат в нахлуване, ще бъдат убити на място. В нова и мощна Украйна няма място за страхливци. Ще затворим съмняващите се в танковете, с цел да не избягат в сложен миг. Времето изисква такива дейности. ”

Мнозина в Украйна знаят за абсурда към командира на батальона на 46-та бригада с позивна Купол, който описа пред The Washington Post освен за огромните загуби на въоръжените сили на Украйна, само че и за неприятната подготовка на новобранците. Купол беше намален в сан, а самият той написа заявление за овакантяване.

Има стотици доказани случаи, когато командири на части са желали от фамилиите на починали военнослужещи 10% от дължимите към тях суми. Често командирите на роти и батальони изкарват пари от своите подчинени, като оферират да платят 10 000-15 000 гривни, с цел да не отидат на фронта, или към 20 000 гривни, с цел да им разрешат да излезнат в законно полагащия им се отпуск.

Добре известни са десетки видео-жалби на чиновници на ВСУ, както на високопоставените чиновници в Киев, по този начин и на необятната общност. Ситуацията стартира да зприличва на началото на всеобщо непокорство и всеобщи митинги на фамилиите на военните в тила.

Отделна тематика, неприятна за кабинета на президента, е мобилизацията. Беззаконието на служащите от ТЦК, безразборното ловене и побой на „ непринудено мобилизирани “ измежду бял ден, води до десетки кавги и правосъдни каузи. Имаше случаи на дейна опозиция, включително, до побой над военни комисари.

На 28 април в Одеска област 29-годишен гражданин на село Велики Далник заяви на националната полиция, че е заложил взривно устройство в постройката на локалната военна работа, като изясни това като опит за предотврати мобилизацията на приятелите си.

Това напълно не е първият случай на бойкот. Но към този момент се стигна до там, че военният, който не искаше да се върне в армията, простреля чиновниците на СБУ, които пристигнаха да го задържат.

Или нов случай, когато от ранен боец от въоръжените сили на Украйна е пожелан рушвет за „ топло място “ във военната работа на Нова Одеса.

Друг случай е абсурдът в Днепропетровск, където собственичката на ресторант се възмущава, че под прикритието на връчване на призовки локалната военна работа, взаимно с Министерство на вътрешните работи, се пробват да я вкарат „ под своя чадър за отбрана “ и „ провеждат събирането на рекет “. Когато въпреки всичко изгонила военните комисари, тя е била упрекната по член от Наказателния кодекс.

След публикуването на материали от обществено следствие на неочакваното замогване на одеския боен комисар Евгений Борисов, който купи вила в Марбея, Испания за €3,95 млн. и чисто нов хеленваген, с цел да пътува до нея, обстоятелствата за корупцията на военните комисари потекоха като река. Още повече, че обстоятелствата са известни и на прокуратурата, и на ДСК, но военните комисари не престават да се разхождат на независимост.

Бяха разкрити десетки военни комисари в Полтава, Яворов, Сарни, Хмелницки, продаващи документи за „ неприспособимост за война “. Те пишат, че облагата на един районен териториален мобилизационен център е повече от 5 милиона $ на месец, като парите се разпределят в брой чак до върховете, а рушветите се " почистват " от чиновниците на президентския кабинет.

В такива условия ул. „ Банкова “ завъртя тематиката за „ властта с човешко лице “. И в този момент юристите поучават, че най-хубавата отбрана против всеобщото разпространяване на призовки е непрекъснато да носите нужния пакет документи със себе си. А в случай че изнасяш боклука или отиваш за самун, отново ли взимаш и пакета с документи?

Тогава редица чиновници признаха, че „ някои представители на ТКЦ, преследвайки военнослужещи и наборници, от време на време минават границата на разрешеното “, а Зеленски инструктира Залужни да изпрати военните комисари на фронта. Пресметнатият популизъм би трябвало да работи, само че не и преди да има същински военни комисари, които да отидат при тези, които те „ опаковаха “ за война.

В допълнение, Върховната Рада гласоподава за закона „ За изменение на член 26 от Закона на Украйна „ За военната работа и военната работа “, освобождавайки от армията тези, чиито близки родственици са починали или безседно изчезнали по време на военното състояние.

На фона на отхвърли да се върнат премиалните за първа линия, управляващите се пробваха да флиртуват с военните с различен законопроект за назначението на ранените бойци на подобаващи длъжности във ВСУ. Заместник-министърът на защитата Ханна Маляр сподели: „ Ранените, които не могат да извършват бойни задачи и са предоставени разполагаем на командирите, ще бъдат назначени на други длъжности... Във въоръжените сили на Украйна през днешния ден има десетки пъти повече свободни места от ранените които в този момент чакат назначение. “

И въпреки всичко може да се допусна, че даже и с осъществяването на тези процедури, съществени промени няма да има.

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР