Сериозна група от футболни легенди ще бъде призована в понеделник

...
Сериозна група от футболни легенди ще бъде призована в понеделник
Коментари Харесай

УЕФА се допитва до футболни легенди за промени в спорта

Сериозна група от футболни митове ще бъде призована в понеделник на заседание в УЕФА да " отбрани играта футбол ", като даде експертни отзиви по значими моменти от развиването на този спорт, включително въвеждането и намесата на системата за видеоповторения (ВАР), както и тълкуването на игра с ръка в наказателното поле ". Групата ще има статута на Борд и сплотява единствено доста известни треньори, някогашни и сегашни футболисти в Европа и света.

Светила в треньорската специалност като Жозе Моуриньо, Фабио Капело, Зинедин Зидан, Гарет Саутгейт и Карло Анчелоти ще се причислят към 24-те члена на Изпълкома на УЕФА. Също по този начин в групата са някогашни и сегашни футболисти като Паоло Малдини, Луиш Фиго, Гарет Бейл, Рио Фърдинанд, Михаел Лаудруп, Филип Лам и Роби Кийн. Единственият, който не е роден в Европа, само че е поканен на въпросната кръгла маса е аржентинецът Хавиер Санети – вицепрезидент на Интер (Милано). Освен Санети, от по-старото потомство са извикани да приказват и съотборниците в националния тим на Германия Руди Фьолер и Юрген Клинсман, Роналд Куман (селекционер на Нидерландия), Рафаел Бенитес, французите Патрик Виейра и Ерик Абидал.

Бордът, в който прави усещане, че са включени единствено мъже, ще организира съвещанието си в Европейския дом на футбола в понеделник. От УЕФА се надяват, че групата ще " даде институционален, само че самостоятелен глас на опит и експертиза по фундаментални тематики, свързани с футбола ".

Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели: " УЕФА се радва да види, че тези, които са оформили историята на играта със своите гении и философия в продължение на десетилетия, са още веднъж събрани към нашата обща цел – да защитим футболната игра и нейните съществени полезности. Винаги казвай: " футболът преди всичко! ". Това е нашето мото! Казах го на конгреса и го ползвам ".

Инициативата идва персонално от словенския президент на Европейската асоциация, който желае да се пребори за тотална изясненост на разпоредбите за игра с ръка, като неотдавна разказа правилото  като " в действителност неразбираемо ".

" Аз мисля, че това с играта с ръка към този момент никой не го схваща. Така че тук в действителност се нуждаем от диалог, намиране на решения и изясняване на някои въпроси. Ако има безмълвие, въпросите ще ги задавам аз ", добавя Чеферин.

Освен този въпрос, явно провокиращ президента на централата в Нион, в четвъртък беше доказано, че в дневния ред на срещата влиза и потреблението на системата за видеопомощ на съдиите (ВАР). Другите точки са държанието на играчите и медицински проблеми.

УЕФА сподели, че техният механически шеф и началник на футболното развиване Звонимир Бобан ще ръководи срещата в понеделник, макар че той не е член на новия ръб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР