Сериозна червена лампа за всички е изчерпването на леглата за

...
Сериозна червена лампа за всички е изчерпването на леглата за
Коментари Харесай

Радев: Ако не се спазват мерките, алтернативата е пълен локдаун

Сериозна алена лампа за всички е изчерпването на леглата за интензивно лекуване. Това съобщи президентът Румен Радев, откакто посети Центъра за незабавна здравна помощ в София. Държавният глава изрази благодарност към екипите на Спешната помощ за всеотдайната им работа. " България е водеща по смъртност. Т. нар. златен късмет го дават тези хора. Те са задоволително натоварени и без пандемия. Видях с очите си какво е да даваш наряди в Спешна помощ, да координираш този развой по време на пандемия. Държавата е дебитор на тези хода. Базата има своя предел, би трябвало и по-добро възнаграждение ", сподели президентът.

" Видях прът центъра, който координира тази активност. На едно голямо табло са показани всички свободни кревати. За страдание, там, където написа " брой интензивни кревати ", свети в алено. Проблемът не е в координацията, хората тук я вършат, а в привършване на леглата в реанимацията. Това е сериозна алена лампа за всички ", посочи Радев. " Този вариант, който идва при нас – „ Делта + “, се популяризира извънредно бързо. Заразността е хиляди пъти по-голяма. Има внезапно повишаване на случаите. Призовавам към всички да сме виновни и съзнателни като общество. Само със съблюдаване на ограниченията може да преодолеем това затруднение ", добави той.

" Каква е алтернативата? Вижте Латвия – цялостен локдаун. Алтернативата е затваряне на всички търговски обекти, без на тези от първа нужда и аптеките. Виждате вечерен час в някои страни. Цялата страна замира. Това ли желаеме? Това се пробва Министерството на здравеопазването и държавните институции - да избегнем огромни вреди за обществения, стопански и културен живот ", акцентира президентът.  " Лекарите се измориха да изясняват, че изходът от обстановката да се движим от локдаун към локдаун е имунизацията. Няма по-надеждна отбрана сега от имунизацията в битката с вируса ", увери той.

" Не сме чакали. Правителството има явен проект, разгласен юли, септември се актуализира с всички стъпки ", отговори Радев на репортерски въпрос за какво служебното държавно управление е чакало до момента, с цел да вкара наложителния зелен документ.

Според президента е време водачът на ГЕРБ Бойко Борисов да даде явен отговор за какво саботира имунизационния развой с лъжливи, манипулативни изявления. По думите у това е неприемливо. Президентът посочи, че става дума за изявления, свързани със периода на валидност на имунизациите.

Радев коментира отводът на Централната изборна комисия да се срещне с него и посочи, че е подготвен за разговор с тях. Той поздрави екипа, който сполучливо освободи кораба „ Вера Су от скалите край Камен бряг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР