Сериозен проблем през последните три години в цял свят са

...
Сериозен проблем през последните три години в цял свят са
Коментари Харесай

Кибератаките са все по-сериозен проблем, CYBER ONE и CYBER 360 Academy предлагат решения

Сериозен проблем през последните три години в целия свят са хакерските атаки. Това съобщи изпълнителният шеф на застрахователна компания „ Лев Инс “ Валентин Илиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

 Валентин Илиев

Илиев уточни, че актуалната промишленост е доста уязвима от тези хакерски атаки. „ Ние имаме изцяло решение за това. Специфичното тук е, че ние не се концентрираме единствено върху даването на застраховка на нашите клиенти, а предлагаме 360-градусово покритие дружно с нашите сътрудници, като стартираме с образованието на нашите клиенти по какъв начин да се предпазят още преди да е настъпил казусът “, съобщи той.

Кирил Григоров, началник на CYBER ONE – компания за ръководство на риска в киберсигурността посредством център по киберсигурност по израелски модел, описа повече за това по какъв начин да се предпазим в киберпространството.

Той акцентира, че през последните три години Ковид напълно промени всекидневието ни и метода, по който реагираме и вършим бизнес. „ Заедно с това се трансформираха и заканите. Екипът ни се занимава освен с мониторинг, само че и с реакция и ръководство на случаите. Имаме опция да виждаме от първа ръка удара, който нанася престъпността върху бизнеса. В момента е извънредно елементарно да хакнеш една компания. Не се постанова да учиш дълго, би трябвало да имаш малко по-престъпно мислене и… интернет, гледаш в YouTube и има задоволително инструментариум да се подготвиш “, съобщи Григоров.

 Кирил Григоров

Той акцентира, че се следи един главен проблем: всички неглижираме заплахата, до момента в който не станем жертви на тези хакерски атаки.

„ Много постоянно даже не осъзнаваме, че сме жертва на кибернападение. Голяма част от нас се усещат сигурни досега, в който не се случи случаят. Вижда ли сме големи компании, които имат прелестни средства за киберсигурност, добре предпазени досега, в който случаят не се случи. Към кого се обръщате тогава? На IT експерт или компания за киберсигурност. Сега би трябвало взимате бързи и незабавни решения, с цел да минимизирате вредите и да отбраните бизнеса си “, съобщи Григоров.

Той цитира статистиката , която демонстрира, че огромна част от бизнесите не могат да се възстановят след хакерските атаки: „ В последните години работим по възобновяване на много компании както частни, по този начин и обществени “.

Според него когато се приказва за отбрана първата стъпка е да се осъзнае казусът и опасността, която стои пред нас и по-късно да търсим решение.

„ Първото нещо, на което би трябвало да обърнем внимание е, че никой от нас не е предпазен. На първо място е образованието. Всеки който работи с цифрово устройство би трябвало да е наясно с рисковете както за себе си, по този начин и за бизнеса си. Другото доста значимо нещо е застраховането. Много е значимо да има човек, който да застане до теб и да ти помогне, когато вредата се е случила, да покрие вредите “ , съобщи Григоров.

 Зоя Василев

Зоя Василев, началник на CYBER 360 Academy – първата българска академия за образования по киберсигурност, която съчетава софтуерната експертиза на международно приети израелски специалисти с нововъведенията в областта на образованието. Тя провежда и взе участие в образованията на деца в акцията „ Пази детето в интернет “, като за една година съумява да образова над 120 000 хиляди деца, учители и родители.

Василева предизвести, че сполучливите хакерски офанзиви стават поради човешка неточност или неведение по какъв начин да реагираме при такава офанзива. Всеки ден се получават над 3 милиарда подправени имейла в международен мащаб, множеството са фишинг офанзиви. „ В тази връзка нашите образования са подобаващи както за обществения, по този начин и за частния бранш. Предлагаме образования за учители, тъй като сме лицензирани от МОН. Предлагаме образования за всеки един човек, който употребява цифрови устройства, и несъмнено за децата. Като обществено виновна компания „ Лев Инс “ реши да продължи акцията „ Пазете детето на пътя “ в „ Пазете детето в интернет “. Стартирахме преди година и половина. Обиколихме цяла България, обучихме над 130 хиляди деца и техните учители. Бяхме подкрепени от над 30 общини, ДАЗД и от най-големите университети в България – Великотърновски, Пловдивски, Варненски свободен университет, УНСС “ , описа Василева.

„ Лев Инс “ е основана през 1996 година с капитали на израелски и американски вложители, които имат за цел да развият бизнеса в Европа, като употребяват България като самобитен хъб. Компанията стъпва върху израелското ноу хау за предварителна защита на риска и неговото обезпечаване. Основната цел е да се изпреварят събитията, а не да се изчаква те да се случат.

За 2022 година „ Лев Инс “ има генериран награда доход от половин милиард лв.. Единствената компания в България, която разполага със личен прът център и с мобилен екип на пътя, с цел да са в помощ на своите клиенти във всяка една сложна обстановка. „ Лев Инс “ работи в шест европейски страни – Гърция, Румъния, Италия, Полша, Хърватия и Испания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР