Серина Уилямс ще направи своето завръщане на Уимбълдън година след

...
Серина Уилямс ще направи своето завръщане на Уимбълдън година след
Коментари Харесай

Серина Уилямс се завръща на Уимбълдън след година отсъствие от корта

Серина Уилямс ще направи своето завръщане на Уимбълдън година след последния й формален мач в шампионатите от Женската тенис асоциация, написвайки в Инстаграм следното: „ Ще се забележим там “ .

23-кратната шампионка в шампионатите от Големия шлем, която получи травма по време на първия си дуел на Ол Ингланд Клъб преди 12 месеца, разгласява фотография на своите бели маратонки на трева, дружно с текста : „ Сухопътни войски и СВ19. Имаме среща. 2022, ще се забележим там “. 40-годишната американска легенда на тениса означи и Ийстборн в поста си, намеквайки, че може евентуално да играе в шампионата на тревни кортове в южното крайбрежие на Англия идната седмица.
40-годишната американка игра за последно точно на Ол Ингланд Клъб преди година.
Все още не е ясно дали Уилямс, която се намира на най-ниското в кариерата си 1208-о място в международната класация, има намерение да играе на сингъл или на двойки на Уимбълдън. Американката можеше да влезе в конкуренцията със предпазен ранкинг, запазен за играчи, които са отсъствали заради дълготрайни контузии, само че не го направи, и затова ще има потребност от „ уайлд кард “. Първоначалните „ уайлд карди “ за сингъл и двойки на шампионата, който започва на 27 юни, ще бъдат оповестени в сряда.

Уилямс завоюва последната от седемте си трофеи на Уимбълдън на сингъл през 2016, само че игра финали през 2018 и 2019, откакто се завърна на корта след майчинство. Тя напусна със сълзи на очи предходната година след отвод по време на откриващия сет против Аляксандра Саснович заради травма на крайници, като се появиха подозрения по отношение на това дали тя въобще ще се завърне в миналото на корта. Нейният дълготраен треньор Патрик Муратоглу разкри през април, че е поел нов ангажимент да работи със Симона Халеп.

Уимбълдън е считан от мнозина за най-хубавата опция на Серина да грабне 24-а купа от Големия шлем, с което би изравнила рекордьорката за всички времена Маргарет Корт. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР