Сериен убиец каза, че е убил жена в Тексас. Четири десетилетия по-късно останките й бяха идентифицирани.

...
Повече от четири десетилетия, откакто органите на реда откриха останките
Коментари Харесай

Повече от четири десетилетия, откакто органите на реда откриха останките на млада жена отстрани на магистрала в Тексас, останките й бяха идентифицирани, съобщи офисът на шерифа на окръг Бастроп на пресконференция в четвъртък.

Жената е намерена в Елгин, Тексас, когато органите на реда са минавали с кола. Тя носеше бяла риза с червена гарнитура по врата и тъмносини дънки, според DNA Solves, която помага за групово финансиране на разследванията за идентификация.

Името й беше Кати Ан Смит. Тя е била само на 22 години, почти 23, по време на убийството си, каза шерифът. Следователите по онова време нямат следи коя е тя или кой я е убил.

серийният убиец Хенри Лий Лукас – който призна, че е убил стотици хора, въпреки че само трима бяха потвърдени – пое отговорност за смъртта на Смит. Но местните служители все още не знаеха самоличността на жената, която бяха открили.

Лукас се отрече от някои от самопризнанията си, но не и от този конкретен случай, каза шерифът на пресконференцията. „Знам, че Хенри Лий е бил способен да извърши убийство“, каза шерифът на окръг Бастроп Морис Кук, но не може да каже със сигурност, че е отговорен за това конкретно престъпление. Въпреки това, Лукас беше включен в досиетата на разследването и все още остава единственият заподозрян, каза шерифът.

Гробът беше ексхумиран през 2019 г., за да се съберат ДНК проби, след като сержант Джеймс Милър започна да проучва случая, според офиса на шерифа казах. По това време нямаше достатъчно информация за създаване на ДНК профил. През 2022 г. е извършена друга ексхумация, каза офисът на шерифа, и е имало достатъчно ДНК, за да може лаборатория да идентифицира останките чрез съдебна генеалогия.

Лабораторията изгради профил и предостави име на органите на реда през април 2023 г. „Проблемът беше, че тя беше осиновена“, каза Кук на пресконференцията. Органите на реда трябваше да получат разрешение от съда, за да получат достъп до информацията на осиновеното семейство, за да могат да уведомят и двете семейства за случилото се с жертвата, преди да уведомят обществеността.

Офисът на шерифа работи по случая, „за да даде закриване на семейството", казаха те.

Миналата седмица щеше да бъде 67-ият рожден ден на Смит, офисът на шерифа. Смит остави след себе си дъщеря, която поиска анонимност, съобщиха от офиса на шерифа. „Дъщерята вече знае какво се е случило с майка й“, каза Кук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР