Сергей Власов, Каспаров. RuВойната, започната от режима на Путин срещу

...
Сергей Власов, Каспаров. RuВойната, започната от режима на Путин срещу
Коментари Харесай

Четири варианта за бъдещето на Русия – контрареволюция, революция, външно управление от НАТО

Сергей Власов, Каспаров. Ru

Войната, стартирана от режима на Путин против Украйна де факто заби последния гвоздей в ковчега на самия режим. Окончателно стана ясно, че този режим влезе в последния си, терминален етап. Засег още не е ясно какъв брой ще продълги тази фаза, 3-6 месеца или година-две. Но изходът към този момент е опрделен. Путин ще си отиде.

Дали ще си отиде самичък, ще назначи собствен правоприемник, ще го смъкват, отровят или ще хвърлят специфична бомба върху бункера му – не знаем. Пък и в този момент това не е значимо. Важното е да разберем какви въобще

разновидности за промени в Русия

са обективно вероятни.

Всъщност тази полемика се води в съветските опозиционни кръгове през последните 5-10 години, въпреки и неенергично. Но войната форсира и изостри тази полемика, тъй като войната и икономическите наказания ускориха нашите упования за промяна на Русия.

Какви за разновидностите за промяна на страната? В реалност всички те са на повърхността и са единствено 4: контрареволюция, гражданска война от горната страна, гражданска война изпод и краткотрайно външно ръководство след капитулация на страната поради проваляне във войната с Украйна.

Контрареволюция

Това е спокойно предаване на властта на правоприемник (например, на сина на Патрушев) за консервиране на съществуващата политика и опазване на властта. Този вид може да бъде наименуван " страна-концлагер “, защото запазването на статуквото в страната с нов водач в условия на ескалиращи проблеми поради глобите и войната в Украйна ще е допустимо единствено в режим на концлагер. Но също е ясно, че подобен вид няма да избави " бащата на съветската народна власт ". Все едно, режимът ще рухне под тежестта на възходящите проблеми в страната.

Този вид няма да спре войната в Украйна. Няма да направи руснаците свободни. Няма да отбрани света от опасността от нуклеарна война.

Революция от горната страна

Това е спокойно или немирно идване на власт на нови политици от съществуващия в този момент държавен или боен уред с непълен или цялостен отвод от политиката на путинския режим. На първо място – преустановяване на войната в Украйна.

Какви са вероятните модели за осъществяване на този вид?

1). Доброволна или доброволно-принудителна оставка на Путин и предаване на властта на министър-председателя с следваща конституционна процедура за избиране на президент на страната.

2). Военен прелом.

3). Физическо премахване на Путин.

Този вид на трансформиране на страната има много обилни вероятности, защото целият исторически опит на Русия демонстрира, че " революциите от горната страна " по-често са сполучливи и по-често се случват. А и образецът с Казахстан демонстрира, че появяването на нов водач трансформира Политиката на страната. Отделен въпрос е, че мъчно може да се разчита на действителни дълбоки преобразувания и действителна демократизация на страната. Този вид е вероятен когато и да е, даже на следващия ден. Войната в Украйна, най-вероятно ще бъде спряна. Ще бъде подписан кротичък контракт с контрибуции и репарации.

За руснаците обаче надали нещо ще се промени. Както съветският човек е бил заробен, а чиновникът всевластен, по този начин и ще си остане. И за цивилизования свят Русия ще си остане Enfant terrible. Страшна и ужасна.

Революция изпод

Това е немирно събаряне на съществащия строй със " силата на националните маси ". Такъв сюжет е вероятен единствено при положение, че груповият Запад успее да приобщи или да принуди Китай, Индия и арабските страни да се причислят към режима на санциите (срещу Русия – б.р.). Под тежестта на икономическите проблеми в страната ще стартират стачки, безредици, които неизбежно ще доведат до събаряне на режима.

Такъв вид е вероятен:

а) при изискване на действително присъединяване на авторитетните страни в използването на глобите

б) не по-рано от 12 месеца след цялостното реализаиране на т. а). Обективно това значи 2023-2024 година
Трябва да сме наясно, че това е " кървавият " вид за трансформиране на Русия. Трудно е в този момент да се дефинира степента на тази " кървавост ". Но сигурно на всички няма да им се стори малко. Този вид има повече вероятности от позиция на естественото бъдеще на Русия. Тиранията обаче може да се върне още веднъж. Както е известно " В Русия всичко се трансформира на всеки пет години и нищо на всеки двеста години ". Важното е, че от позиция на времето този вид е обезсърчителен за Украйна.

Временно външно ръководство на страните от НАТО след капитулация на Русия поради проваляне във войната с Украйна

Това е действително краткотрайно външно ръководство на страната с създаване на модерни демократични институции и следващо предаване на властта на определени демократични органи на ръководство.

Такъв вид е вероятен единствено при осъществяване на следните събития:

1). Военно проваляне на Руската федерация във войната с Украйна. Изтласкване на съветските войски до границите от 2014 година, в това число връщане на Крим на Украйна.

2). Използване от путинския режим на неконвенционално оръжие, като " оръжие на отчаянието и последна опция ".

3). Ответен боен удар на страните от НАТО и военно проваляне на Русия във войната с НАТО.

Ако Русия не разполагаше с нуклеарно оръжие, този вид би бил вероятен и единствено при реализиране на точка 1. Но съществуването на нуклеарно оръжия сигурно няма да разреши на страните от НАТО да влязат в тази война при потребление единствено на стандартни оръжия.
Колкото и необичайно да звучи, и извънредно, само че ми се коства, че единствено външно ръководство и създаване на демократична страна благодарение на външни сили може да даде вяра на всички естествени руснаци да живеят в цивилизована и демократична Русия, където свободни жители живеят и се любуват на живота, и вземат участие в ръководството на страната. А страната е част от международния развой и се развива сполучливо. За богатството на нейните жители.

И това е единственият вид, при който Русия няма да е източник на военна опасност за света през идните години.
Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР