Сергей Лавров пристигна в Скопие за Съвета на външните министри

...
Сергей Лавров пристигна в Скопие за Съвета на външните министри
Коментари Харесай

Захарова за забраната да лети над България: Опасна глупост на неграмотни чиновници

Сергей Лавров дойде в Скопие за Съвета на външните министри на ОССЕ. Според ТАСС България е отказала прехвръкване на самолета му, в случай че на борда е говорителката на съветското дипломатическо ведомство Мария Захарова.

В нотата на българското външно министерство, с която организацията разполага, се посочвало: „ Дава се позволение за присъединяване в горепосочената среща в Скопие на министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров и съпътстващата го делегация. Разрешението не се отнася за шефа на осведомителния отдел и печата на съветското Министерство на външните работи на Мария Захарова, която попада в листата на глобите, в сходство с настоящото законодателство на Европейски Съюз “.

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова назова " рискова нелепост " това решение.

" Опасната нелепост на някакъв клеветник във властовите структури на България. Факт е, че разпоредбите за въздушно придвижване се контролират от Чикагската спогодба за интернационално гражданско въздухоплаване от 1944 година Тя предписва територията на страна би трябвало да се схваща като „ сухопътни територии и прилежащите към тях включват териториални води. “ Въздушното пространство не е включено в термина „ територия “. В този смисъл противозаконните така и така наказания на Европейски Съюз не могат да се разширят до прелитащ аероплан, на чийто ръб се намира лице, на което е неразрешено да влиза на територията на страната “, написа Захарова в телеграм канала.

По думите ѝ за първи път в историята държавните управляващи не разрешиха не аероплан, а човек в самолета да бъде в небето.

" Мислеха ли българските чиновници, че сходни ограничения могат да бъдат приложени в отговор към хилядите функционери на НАТО, които са в нашите огледални стоп описи? Мислеха ли по принцип за основаване на рисков международен казус? Мисля, че не. Кой даде право необразовани служители в София да опозорят българския народ? Ние, апропо, към този момент сме в Скопие “, добави Захарова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР