Сергей Ковалев отново е на върха в лека-тежка категория, прекъсвайки

...
Сергей Ковалев отново е на върха в лека-тежка категория, прекъсвайки
Коментари Харесай

Сергей Ковалев размаза Вячеслав Шабрански за два рунда

Сергей Ковалев още веднъж е на върха в лека-тежка категория, прекъсвайки серията си от две следващи загуби (и двете от Андре Уорд) и спечелвайки купата на WBO, откакто нокаутира Вячеслав Шабрански за единствено два рунда.

Ковалев (31-2-1, 27 KO) смъкна Шабрански (19-2, 16 KO) два пъти още в началния рунд и още един път във втория, преди реферът Харви Док да се намеси, с цел да спре борбата.

С успеха, 34-годишният Ковалев, още веднъж възвърна самочувствието си на един от най-хубавите боксьори в лека-тежка категория след пенсионирането на Уорд.

За това звание той ще спори с Адонис Стивънсън и Дмитри Бивол в категорията, която макар че остана без своя първенец (Андре Уорд се пенсионира) тази година, към момента остава доста забавна.

Що се отнася до Шабрански, какво можем да кажем?

Той беше изцяло отвеян в тази борба, а и това бе втора загуба за него.

Първата му загуба бе от Съливан Барера, което значи, че в двете си борби против топ боксьори в дивизията той има две загуби.

Историята през днешния ден обаче е за Ковалев. Той се върна и изглеждаше мощен, а в този момент се надяваме, че ще го забележим да се изправя пред по-големи провокации през 2018-та година. Пред него има евентуални борби с Адонис Стивънсън, Дмитри Бивол и Артур Бетербиев, всички от които ще бъдат огромни събития за в бъдеще.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР