Серена Уилямс напусна Ролан Гарос след изненадваща загуба в третия

...
Серена Уилямс напусна Ролан Гарос след изненадваща загуба в третия
Коментари Харесай

Непоставена изхвърли Серена Уилямс от "Ролан Гарос"

Серена Уилямс напусна " Ролан Гарос " след изненадваща загуба в третия кръг от непоставената София Кенин. Трикратната шампионка в Париж и носителка на 23 трофеи от Големия шлем загуби с 2:6, 5:7 за час и 33 минути.

Кенин, която в профил Уилямс, е 35-а в международната класация на WTA и даже не беше измежду поставените в " Ролан Гарос ". По-опитната от двете американки не беше отпадала в толкоз ранна фаза в шампионат от Шлема след завръщането си на корта през 2018 година Точно преди година тя стигна до осминафиналите в Париж, след което игра два поредни финала на " Уимбълдън " и US Open, а при започване на 2019 година стигна до четвъртфиналите в Australian Open.

Отпадането на Уилямс отсрочва още веднъж изравняването на връх на Маргарет Корт от 24 трофеи от Шлема.

" Да победиш Серена е нещо необикновено. Срещу нея постоянно би трябвало да се бориш за всяка точка все едно е последна. Просто не мога да опиша страстите си с думи ", сподели плачещата Кенин пред публиката на централния корт " Филип Шатрие ".

Въпреки че осъществя 10 аса, Уилямс не съумя да се оправи с положителните дейности на Кенин в дълги разигравания. Трикратната шампионка позволи 34 непредизвикани неточности при 30 уинъра, до момента в който Кенин беше с 23 уинъра и единствено 17 непредизвикани неточности.

Денят в " Ролан Гарос " донесе и още едно шокиращо отпадане – това на международната №1 Наоми Осака. Японката загуби в два сета от Катерина Синякова (42-а в света) 4:6, 2:6 единствено за 79 минути.

 Непоставена изхвърли Серена Уилямс от
© Reuters

Отпадането на Осака подсигурява, че ще има нов първенец, откакто тя завоюва последните два шампионата от Шлема – US Open и Australian Open.

Напред продължава шампионката от предходната година Симона Халеп, която победи Леся Цуренко с 6:2, 6:1. При мъжете Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро реализираха трисетови победи, с цел да се класират за осминафиналите. Доминик Тийм, който игра край преди година, срещна по-големи проблеми, само че надделя Пабло Куевас в четири сета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (399)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР