Септемврийското въстание в този смисъл е производна на външни планове.

...
Септемврийското въстание в този смисъл е производна на външни планове.
Коментари Харесай

Проф. Келбечева: Без Москва можеше да няма метеж като Септемврийското въстание

Септемврийското въстание в този смисъл е производна на външни проекти. Без Москва, подобен бунт нямаше да се случи. Защото генералната линия, която идва от Москва, е дестабилизация на съществуващите държавни управления, гнет, предизвикателство на този бунт, който да покаже, че има фашизъм. Но в България в никакъв случай не е имало фашизъм и националсоциализъм на власт, това са единствено пропагандни клишета, които не са истина...Защото през Втората международна война България продължава да поддържа дейни дипломатически връзки със Съюз на съветските социалистически републики, който прави у нас най-голяма си шпионска мрежа... ", сподели още проф. Келбечева пред БНР.

" Когато ние сме окупирани от руската войска през ВСВ, тогава стартира втората фаза на съветизацията на България. Затова и филмът, който направихме, е наименуван " Второто избавление ".

Проф. Келбечева е съавтор с режисьора Светослав Овчаров на документалния филм „ Второто избавление “, показан в кино " Люмиер " преди седмица.

" Датата е 5 септември, тъй като тогава Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България, когато България е във война с Германия. В нотата написа, че се афишира война на ръководещата фашистка клика, само че на никое място не написа, че страната е фашистка ", сподели още историкът пред БНР.

По думите на проф. Келбечева в учебниците по история е било неразрешено последните две - три години да се написа, че ние сме били окупирани от Съюз на съветските социалистически републики. А това е деформиране и подправяне на историята, безапелационна е проф. Келбечева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР