Сепаратистките и правителствените сили в Украйна си разменят днес обвинения

...
Сепаратистките и правителствените сили в Украйна си разменят днес обвинения
Коментари Харесай

Украйна съобщи за загинал при обстрел от сепаратистите

Сепаратистките и държавните сили в Украйна си разменят през днешния ден обвинявания - бунтовниците в Донецка област обявиха, че няколко десетки снаряда са били изстреляни по тяхната територия, а украинската войска заяви за 19 нарушавания на примирието.

Тази информация не може да бъде тествана.

Първоначално не беше известно дали има жертви при новите набези. После украинските управляващи оповестиха за един погубен боец вследствие на обстрел от страна на сепаратистите.

В петък силите на Киев оповестиха за 66 нарушавания на примирието от страна на сепаратистите.

Ръководителят на сепаратистите в Донецка област Денис Пушилин прикани за " обща готовност " на резервистите, откакто подписа декрет за това.

" Обръщам се към всички мъже от републиката, които могат да държат оръжие в ръцете си, да се изправят в отбрана на фамилиите си, на децата си, на дамите си, на майките си ", прикани той тази заран в канала си в Телеграм.

Подобен апел имаше и в прилежащата Луганска област. Мъжете на възраст от 18 до 55 години към този момент няма да имат право да напущат региона.

По-рано Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) заприказва за доста увеличение на нарушаванията на примирието.

Според донецките сепаратисти при обстрела е бил развален тръбопровод, написа " 24 часа ". Междувременно продължава евакуацията от градове и села в Луганска и Донецка област. По данни на донецките сепаратисти от ранните часове на днешния ден повече от 7000 души към този момент са били изведени на безвредно място, в това число 2400 деца.

За тези хора са готови приюти в южната съветска област Ростов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР