Сепаратистите обвиниха, че украински военни са обстрелвали няколко населени места

...
Сепаратистите обвиниха, че украински военни са обстрелвали няколко населени места
Коментари Харесай

Многобройни експлозии в центъра на Донецк

Сепаратистите упрекнаха, че украински военни са обстрелвали няколко обитаеми места на територията на непризнатата Донецка национална република.

Към 5 часа сутринта военни от 79-а десантно-щурмова бригада на украинската войска са създали опит да нападат позиции на националната милиция в региона на обитаемото място Пионерское. При стълкновенията съперникът е понесел загуби и е отстъпил, оповестява ТАСС.

Има разрушени пет жилища и жертви измежду мирното население, оповестява локалната милиция.

Ройтерс оповестява, че в Донецк са се чували многобройки детонации, като стрелбата е била по посока на локалния химически цех.

Междувременно наблюдаващите от Организацията за сигурност и съдействие в Европа оповестиха, че през вчерашния ден са били регистрирани съвсем 2 хиляди нарушавания на примирието в Източна Украйна.  

Според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг сигналите, които идват от Русия, демонстрират, че Москва приготвя нахлуване против Украйна.

В същото време президентът на Украйна - Володимир Зеленски - е провел заседание с ръководителите на силовите ведомства на интернационалното летище в Киев. Провел е и телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон. Двамата са разискали вероятни способи за неотложно понижаване на напрежението и споразумяване на обстановката с политически и дипломатически средства.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР