Сенегал се класира за четвъртфиналите на Купата на африканските нации,

...
Сенегал се класира за четвъртфиналите на Купата на африканските нации,
Коментари Харесай

Мане класира Сенегал на четвъртфинал, напусна с мозъчно сътресение


Сенегал се класира за четвъртфиналите на Купата на африканските народи, откакто победи с 2:0 Кабо Верде. " Лъвовете от Теранга " не впечатлиха, само че въпреки всичко взеха своето, улеснени от двата червени картона за съперникови играчи - на Патрик Андраде в 21' и на Возиня в 57'.

В герои за сенегалците се трансфораха Садио Мане, който откри резултата преди да напусне терена с мозъчно разтърсване, и влезлият на негово място Амаду Диенг.

Снимка: Reuters


Мане уцели греда още в 37-ата секунда на дуела. Сенегал владееше самодейността, до момента в който Кабо Верде най-вече се бранеше, разчитайки на контраатаки. В 21' обаче " сините акули " останаха с 10 души, откакто някогашният футболист на " Черно море " Патрик Андраде извърши жестоко нарушаване против Папе Гей.

Снимка: Reuters


В 54' вратарят на Кабо Верде Возиня сблъска главата си с тази на Мане при въздушна битка пред наказателното поле. Реферът прегледа обстановката благодарение на системата за видеоповторения и изгони Возиня.

Сенегалците се възползваха и поведоха в 63' с попадение на звездата си Мане. Минути по-късно крилото на " Ливърпул " напусна терена с мозъчно разтърсване, а в игра влезе Амаду Диенг. Именно той оформи крайния резултат в добавеното време на срещата.

Снимка: Reuters


Така Сенегал - един от любимците за успех в шампионата, е измежду най-хубавите осем за четвърти следващ път. В четвъртфиналите следва конфликт с спечелилия от двойката Мали - Екваториална Гвинея.

Тази вечер от 21:00 ч. директно по RING можете да гледате различен любопитен осминафинал: Мароко - Малави.

Снимка: Reuters

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР