Сенаторът от Републиканската партия на САЩ Джеф Флейк, критично настроен

...
Сенаторът от Републиканската партия на САЩ Джеф Флейк, критично настроен
Коментари Харесай

Втори сенатор от Републиканската партия с остри нападки към Тръмп

Сенаторът от Републиканската партия на Съединени американски щати Джеф Флейк, сериозно надъхан към президента Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, съобщи нощес, че няма да се кандидатира за нов мандат, с цел да може да си разреши да приказва свободно, предадоха международните организации.

Сенаторът от Аризона изнесе нощес 17-минутна тирада в Сената, в която разказа каква заплаха за демокрацията съставлява съгласно него ръководството на Тръмп. Той акцентира, че няма да бъде съизвършител на власт, която счита за недостойна и няма да мълчи, отбелязва Франс прес.

"Не би трябвало в никакъв случай да считаме за обикновено отслабването на нашите демократични идеали ", предизвести сенаторът, представен от ДПА.

"Никога не би трябвало смирено да одобряваме ежедневното разделяне на нашата страна ", добави той.

"Личните офанзиви, заканите против правила, свободи и институции, очевидното занемаряване на истината и благоприличието, рисковите провокации по аргументи, постоянно най-дребнави и персонални, аргументи, които нямат нищо общо с добруването на хората, на които сме били определени да служим. Нито една от тези възмутителни черти на сегашната ни политика не би трябвало в никакъв случай да бъде считана за естествена ", акцентира Флейк.

Флейк съобщи, че е решил да не се кандидатира, с цел да не загуби първичните избори на Републиканската партия от подкрепящ Тръмп претендент. Той уточни, че огромна част от партията към този момент не споделя вярата му в лимитираното държавно управление, свободната търговия и имиграцията.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че Флейк "вероятно е взел положително решение ", като не се кандидатира в Аризона. Тя напомни негови предходни изявления против Тръмп и уточни, че поддръжката за сенатора в родния му щат спада.

Нападките на двамата сенатори от Републиканската партия засенчиха опитите на Тръмп да събере поддръжка в Сената за проектите си за понижаване на налозите, отбелязва Ройтерс.

По-рано Тръмп влезе в изострен спор със сенатора от Републиканската партия Боб Коркър и двамата републиканци си размениха обиди в Туитър, напомня ДПА. Коркър е най-високопоставеният представител на партията в Комисията по външни връзки на Сената, само че също няма да се кандидатира за нов мандат.

По-рано Коркър беше декларирал в телевизионно изявление, че Тръмп би трябвало "да остави външната политика на експертите " и да остави на Конгреса изработването на данъчна промяна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР