Сенатът прие пакет спешна помощ за Украйна в размер на

...
Сенатът прие пакет спешна помощ за Украйна в размер на
Коментари Харесай

Войната се усложнява, Америка не е готова

Сенатът одобри пакет незабавна помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $, само че откакто дребна група републиканци, които са изолационисти, шумно подлагат на критика разноските, а войната навлиза в нова и комплицирана фаза, по-нататъшната двупартийна поддръжка не е обезпечена.

Аврил Хейнс, шефът на националното разузнаване, предизвести наскоро сенатската комисия по въоръжените сили, че идващите няколко месеца може да са нестабилни. Според нея спорът сред Украйна и Русия може да поеме по " по-непредсказуема и евентуално ескалираща траектория ", като се усилва вероятността Русия да заплаши с потребление на нуклеарно оръжие.

Посланието на Съединените щати и техните съдружници към украинците и руснаците би трябвало да е следното: Независимо какъв брой време ще отнеме това, Украйна ще бъде свободна. Украйна заслужава поддръжка против непровокираната експанзия на Русия, а Съединени американски щати би трябвало да поведат съдружниците си от НАТО, с цел да покажат на Владимир Путин, че Атлантическият съюз е подготвен и кадърен да се опълчи на реваншистките му упоритости.

Тази цел не може

да бъде изместена,

само че в последна сметка към момента не е в полза на Америка да се впусне в тотална война с Русия, даже в случай че един контрактуван мир може да изисква от Украйна да вземе някои сложни решения. А задачите и тактиката на Съединени американски щати в тази война станаха по-трудни за различаване, защото параметрите на задачата наподобява са се трансформирали.

Опитват ли се, да вземем за пример, от Вашингтон да оказват помощ за прекратяването на този спор посредством съглашение, което би разрешило основаването на суверенна Украйна и някакъв тип връзки сред Съединени американски щати и Русия или се пробват да отслабят трайно Русия? Дали задачата на администрацията се е пренасочила към дестабилизиране на Путин или към негово премахване? Възнамеряват ли Съединените щати да подведат под отговорност господин Путин като военнопрестъпник или задачата е да се опитат да избегнат по-широка война - и в случай че е по този начин, по какъв начин се реализира това с крамоли и даване на разследващи данни за ликвидиране на руснаци и потапяне на техни кораби?

Решителната военна победа на Украйна над Русия, при която Украйна да си върне всички територии, завзети от Русия от 2014 година насам, не е реалистична цел.

Със съкращения
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР