Сенатът на САЩ ще гласува днес за прекратяване на правителствената

...
Сенатът на САЩ ще гласува днес за прекратяване на правителствената
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ близо до споразумение за излизане от правителствената криза

Сенатът на Съединени американски щати ще гласоподава през днешния ден за преустановяване на държавната рецесия , оповестява Националното публично радио.

 Снимка 335449
Източник:

Лидерът на болшинството в горната камара Мич Макконъл показа проекта за възобновяване финансирането на държавното управление пред Сената. Предвижда се да бъдат отпуснати пари за интервал от три седмици, а също по този начин да се прегледат оферти за имиграцията, до момента в който демократите и републиканците не престават да договарят за излизане от безизходицата , която провокира отчасти прекъсване на работата на държавните институции в петък вечерта.

 Сенатът на Съединени американски щати с нов опит за излизане от рецесията
Сенатът на Съединени американски щати с нов опит за излизане от рецесията

Сенатът на Съединени американски щати ще гласоподава законопроект за краткотрайно финансиране на държавното управление

Лидерът на малцинството в Сената Чък Шумър се разгласи срещу гласоподаване в неделя вечерта, само че не и против проекта за гласоподаване през днешния ден.

Радвам се, че продължаваме да дискутираме с водача на болшинството за отваряне на държавното управление. Проведохме няколко диалога. Преговорите ще продължат, само че към момента не сме постигнали съглашение, което да е задоволително и за двете страни, добави той.

Първоначално гласуването беше запланувано за 01,00 Източноамериканско време , само че след това Сенатът го отсрочи за 10,00 часа тази заран.

 За първи път от 2013 година държавното управление на Съединени американски щати спря работа
За първи път от 2013 година държавното управление на Съединени американски щати спря работа

00,00 часа Източноамериканско време настъпи без съглашение

Макконъл увери, че в случай че разрешат въпроса, " имам желание да пристъпя към законодателство за DACA, сигурността по границата и други въпроси " .

Именно програмата DACA - политиката за незаконните имигранити, пристигнали в страната като деца, се трансформира в препъникамък, защото демократите обвързват проблема с парите за държавното управление . Програмата изтича през март.

 Все още няма договорка за отбягване на
Все още няма договорка за отбягване на " безпаричието " в Съединени американски щати

Тръмп се срещна с Чък Шумър

Двупартийна група от към 20 сенатори разгласи по-рано, че е покрай съглашение за пробутване на законопроект за рестарт на държавното управление в подмяна проекти за започване на работа по имиграционно законодателство.

Вчера американският президент Доналд Тръмп предложи да се употребява " нуклеарният вид ", т.е. Сенатът би трябвало да анулира условието минимум 60 гласа в 100-местната камара за пробутване на законодателство.

Републиканците управляват 51 места в Сената.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР