Сенатът на САЩ прие законопроект, забраняващ вноса на петрол и

...
Сенатът на САЩ прие законопроект, забраняващ вноса на петрол и
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри забрана на вноса на руски петрол и газ

Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект, забраняващ вноса на нефт и газ от Русия като поредна мярка от напъните на американското държавно управление да изолира стопански и накаже Кремъл за нападението над Украйна, съобщи Си Ен Би Си. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3923
Законодателството, което бе признато единомислещо от всичките 100 члена на камарата, не разрешава вноса на нефт, газ, въглища и други енергийни артикули от Русия. Това става близо месец, откакто президентът Джо Байдън подписа декрет, разпореждащ на процедура същите ограничения. 

Документът, признат от Сената, издига в статут на закон указа на Байдън, което ще направи по-трудно за идващ президент да го анулира. 

Забраната за вноса на енергоносители бе утвърдена неотложно след приемането на закон, с който Русия се лишава от статута на " най-облагодетелствана нация " в търговията със Съединени американски щати. Законодателството включва и преустановяване на естествените търговски връзки с съветския съдружник Беларус. 

Очаква се двата проектозакона да бъдат гласувани от Камарата на представителите по-късно през днешния ден, където да бъдат подкрепени от доста болшинство. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР