Сенатът на САЩ одобри днес законопроекта за временно финансиране на

...
Сенатът на САЩ одобри днес законопроекта за временно финансиране на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране на правителството до 21 ноември

Сенатът на Съединени американски щати утвърди през днешния ден законопроекта за краткотрайно финансиране на федералното държавно управление до 21 ноември, предадоха международните организации.

82 членове на горната камара на Конгреса поддържаха мярката при 15 срещу, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. Законът към този момент бе утвърден предходната седмица от Камарата на представителите. Сега той отива за автограф при президента Доналд Тръмп - нещо, което той се чака да направи, отбелязва АП.

Приемането на закона предотвратява риска от прекъсване на работа от държавното управление на Съединени американски щати заради липса на финансиране. За последно това се случи на 22 декември предходната година поради настояването на Тръмп да бъдат отпуснати над 5,7 милиарда $ за създаване на стена по границата с Мексико. Тогава държавни чиновници излязоха в насилствен отпуск за рекордните 35 дни, напомня ТАСС.

Законът ще обезпечи в допълнение време на Конгреса да работи за отблокиране на законопроекти за финансиране на разнообразни пера от бюджета на обща стойност 1,4 трилиона $, които са хванати в клопката на битката сред републиканците на Тръмп и демократите за граничната стена и абортите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР