Сенатът на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ на стойност

...
Сенатът на САЩ одобри дългоочаквания пакет от помощ на стойност
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри помощ за Украйна, Израел и Тайван за 95 млрд. долара

Сенатът на Съединени американски щати утвърди дълго чакания пакет от помощ на стойност 95 милиарда $ за Украйна, Израел и Тайван след месеци на политически разногласия. Докато демократите бяха за приемането на законопроекта, републиканците бяха разграничени. Пакетът включва 60 милиарда $ за Киев, 14 милиарда $ за войната на Израел против Хамас и 10 милиарда $ за филантропична помощ в зони на спор, в това число в Газа.

Законодателите гласоподаваха със 70 против 29 за утвърждението на пакета помощ. Сега законопроектът ще отиде в следената от републиканците Камара на представителите, където ориста му остава несигурна.

Решението за парите идва след месеци напрежение в Конгреса на Съединени американски щати поради отхвърли на републиканците да поддържат десетки милиарди помощи, изключително за Украйна, с наближаването на президентските избори.

„ От години, може би десетилетия, Сенатът не е приемал законопроект, който да има такова въздействие освен върху националната ни сигурност, освен върху сигурността на нашите съдружници, само че и върху сигурността на западната народна власт “, съобщи водачът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър. Той изрази убеденост, че документът ще получи също толкоз мощна двупартийна поддръжка, в случай че бъде гласуван в Камарата на представителите.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР