Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, одобри най-мащабната данъчна реформа

...
Сенатът на САЩ, контролиран от републиканците, одобри най-мащабната данъчна реформа
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ одобри намаляването на данъците на най-богатите



Сенатът на Съединени американски щати, следен от републиканците, утвърди най-мащабната данъчна промяна през последните 30 години. Реформата на стойност 1,5 трилиона $ ще обезпечи огромни намалявания на налозите за бизнеса и за заможните и по-скромни намалявания на налозите за фамилиите със междинни и ниски приходи, оповестява Асошиейтед прес.

Намаляването на налозите за бизнеса ще влезе в действие през януари следващата година.

Работниците пък ще стартират да виждат смяната в удържаните им налози върху заплатата през февруари. При гласуването в Сената промяната бе призната с 51 гласа „ за” против 48 гласа „ против”. Всички републиканци гласоподаваха „ за”, а всички демократи – „ против”.

Вотът беше пресечен от протестиращи, които скандираха „ убийте законопроекта, не нас”. Посетители в галерията започнаха да скандират малко след началото на гласуването и вицепрезидентът Майк Пенс, който го ръководеше, трябваше да спре и неведнъж да прикани квесторите да възстановят реда. Сега и Камарата на представителите на Съединени американски щати би трябвало да гласоподава за окончателното приемане на промяната, откакто се оказа, че три разпореждания от законопроекта нарушават разпоредбите на Сената. Така Камарата на представителите, която одобри законопроекта през вчерашния ден, ще би трябвало да го гласоподава още веднъж – с импортираните от Сената ремонти.

След като и долната камара утвърди отново текста, той ще бъде изпратен на президента Доналд Тръмп за автограф.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР