Семпло, но оригинално предястие от пълнени яйца - красива чиния

...
Семпло, но оригинално предястие от пълнени яйца - красива чиния
Коментари Харесай

Цикламени яйца с пълнеж от сирене

Семпло, само че автентично предястие от пълнени яйца - красива паница за усмивки

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр. твърдо сварени
● краве масло - 1 с.л.
● краве сирене - 1 кибритена кутийка
● куркума - 1 - 2 щипки
● черен пипер - 2 - 3 щипки, надробен
● хималайска сол - 1/3 к.л., на усет
● мед от радика - 1 ч.л.
● вода - 1 - 2 с.л.

За маринатата


● алено цвекло - ½ бр.
● ябълков оцет - 3 с.л.
● хималайска сол - ½ ч.л.
● кафява захар - ½ ч.л.
● черен пипер - 10 зърна
● вода - ½ к.ч.

Начин на подготвяне

В дребна тенджерка сипваме всички съставки за маринатата, с която ще боядисаме яйцата: половин глава алено цвекло, ябълков оцет, хималайска сол, кафява кристална захар, черен пипер на зърна и вода.

Оставяме ги с похлупак да се варят няколко минути и след това прибавяме твърдо сварени и обелени 3 яйца (може да бъдат от останалите великденски яйца).

Варим ги към 10 минути с постоянно безредие, тъй че отмерено да се оцветят и напоят с яркия цикламен естествен цвят от аленото цвекло.

Изваждаме яйцата от цветната марината и ги оставяме леко да се охладят. Премахваме останали частички цвеклото и разрязваме яйцата на 2 равни елементи по дължина. Внимателно и усърдно с дребна кафена лъжичка отделяме твърдо сварените жълтъци, като се стараем да запазим формата на белтъците.

В купичка намачкваме жълтъците с виличка и прибавяме към тях останалите съставки за пълнежа: краве масло, краве сирене, хималайска сол, домакински мед от радика, куркума, надробен черен пипер и напълно малко водичка.

Разбъркваме намачквайки до приемане на гладка хомогенна примес, да не е нито течна, нито доста гъста, а тъкмо подобаваща за шприцоване.

Шприцоваме с пулверизатор с дребен накрайник или с малко найлоново пликче с отрязано ъгълче. Запълваме белтъците с жълтия заряд, като с кръгови придвижвания извън на вътре шприцоваме спирали с връхче.

Подреждаме пълнените яйца в кръг върху керамична кръгла чинийка и ги поръсваме с нарязани перца свеж лук. Подходящи към пролетна салата.

Поднасяме свежите цикламени яйца с заряд от сирене украсени с пролетни цветя!

Чудно Вкусно!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР