Семейството на ексгарда Горан Горанов иска обезщетение в размер на

...
Семейството на ексгарда Горан Горанов иска обезщетение в размер на
Коментари Харесай

Рекорд: Искат 1,3 млн. лв. кръвнина за смъртта на Горан

Семейството на ексгарда Горан Горанов желае обезщетение в размер на 1 300 000 лв. от упрекнатите за гибелта му надзиратели Стилиян Карчев и Ангел Мавров, написа Флагман.бг.

Майка му и татко му – Саша и Красимир са предявили иск от по 250 хиляди лв. към всеки от двамата подсъдими, а сестра му Йонка Горанова – 150 хиляди лв.. Общата стойност на целия цивилен иск към двамата чиновници на реда е в извънредно огромен размер и безспорен връх за Районния съд.

Освен това околните на 32-годишния рецидивист ще влязат и в ролята на частни обвинители по време на същинския развой.

Разпоредителното съвещание по процеса се организира при започване на седмицата. Двамата чиновници на Бургаския затвор Стилиян Карчев и Ангел Мавров застанаха на подсъдимата пейка, само че изрично отхвърлиха да имат виновност за мистериозната гибел на пандизчията и желаеха делото да бъде гледано по общия ред.

Общо 68 очевидци ще дадат показания за зародила обстановка на 25 март 2017 година, когато при 140 градуса представителят на ъндърграунда в Бургас Горан издъхна поради щета в парната апаратура в наказателната му килия в Зона II на Бургаския затвор. Сред тях са, както сътрудници на обвинените, по този начин и пандизчии, станали очевидци на мъчителния случай.

Карчев и Мавров са били постови в бранша, където в единочката с дребен прозорец е избила тръба на парното и безусловно е попарила останалия без въздух Горан. Близо година и половина след мъчителната кончина на тогавашния първенец по битка и телохранител на видна фигура от бизнеса в Бургас следствието за случилото се в пандиза продължава и в идващите месеци ще бъдат разпитани и движимостите лица, които ще дадат показания по отношение на експертизи и проби от разбори, извършени дни след гибелта на някогашния герой. Първият ден на серията от разпити е плануван за 26 юни т.г., когато 10 индивида ще дадат показания.

Съдия Николай Гемеджиев почете настояването на фамилията на ексгарда и ги позволи единствено като частни обвинители, а при възможна неоправдателна присъда за двамата надзиратели, околните на Горан ще имат опция да предяват и гражданския иск , изясни в правосъдната зала арбитър Гемеджиев.

Според бранителите на двамата надзиратели по закон цивилен иск могат да предяват единствено родителите му, т.е. в случай че бъде наложено обезщетение, то би следвало да е единствено към Саша и Красимир Горанови, само че не и към сестра му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР