Семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, който е

...
Семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, който е
Коментари Харесай

Скандал в Холивуд! Обвиниха Гийермо дел Торо в плагиатство за „Формата на водата”

Семейството на американския публицист и сценарист Пол Зиндел, който е притежател на премията „ Пулицър”, упрекна в плагиатство основателите на кино лентата „ Формата на водата”, написа вестник „ Гардиън”.

Лентата на Гийермо дел Торо е любимец за тазгодишните награди „ Оскар” и има 13 номинации, измежду които и главната – за най-хубав филм.

Според фамилията на Зиндел сюжетът е очевидно заимстван от постановката от 1969 година

„ Гардиън” показват, че фактически в сюжета на двете истории има прилики – и в двете произведения основната героиня е хигиенистка, работеща в секретна военна лаборатория. Тя се влюбва в живеещо във водата създание, само че при Зиндел то е Делфин, а при Дел Торо – хуманоидна амфибия.

Върху съществото се организират опити и хигиенистката се пробва да го избави, като го придвижва в панер за пране.

„ От „ Фокс сърчлайт” освен че не си признават плагиатството, само че даже и не се обърнаха към нас за авторските права”, разяснява синът на Зиндел.

От „ Фокс” отвърнаха, като обявиха, че Гийермо дел Торо в никакъв случай не е чел и не се е запознавал с творбите на Зиндел под каквато и да било форма.

„ Дел Торо има зад тила си 25-годишна кариера с 10 художествени кино лентата, като от самото начало е бил извънредно открит”, допълват от компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР