Семейството на Ахмед Кадир от пловдивското село Караджово се оказа

...
Семейството на Ахмед Кадир от пловдивското село Караджово се оказа
Коментари Харесай

Семейство от пловдивско село се оказа със сменен личен лекар, без да знае това

Семейството на Ахмед Кадир от пловдивското село Караджово се оказа със заменен персонален доктор, без да знае това, съобщи Нова телевизия.

Самият Ахмед схванал, че е попаднал в нелепа обстановка, когато на 31 юли получил позвъняване от Здравната каса, че протоколът, с който получава значимо за него лекарство, е подготвен и може да го вземе от персоналния си доктор.

Той отишъл при досегашната си персонална лекарка, която е в Пловдив, само че тя не намерила документа в системата и го помолила да се върне на идващия ден. На сутринта той й се обадил по телефона и от нея научил, че тя към този момент не е негов персонален доктор, а има нов, който се намира в Хасково и това е доктор Нина Манафъкова.

„ Аз съм от Бургаския край, пристигнах в Пловдивско, с цел да изуча децата си. Винаги персоналните ми лекари са били в Пловдив, както и на фамилията ми. В Хасково не съм ходил в никакъв случай, не познавам лекари там “, споделя Ахмед и прецизира, че от компютърната информация е схванал, че и жена му, и щерка му са със заменен персонален доктор.

Сега мъжът е изправен пред съществено усложнение, тъй като е с хронично заболяване и лекарството, което приема, е доста значимо за него. Не може да го получи обаче, а казусът с протокола се е появил, без той даже да подозира. Не крие терзанието си, тъй като е наясно, че прекъсва лекуването си и това може да се окаже съдбовно за него.

Новата персонална лекарка на Ахмед Кадир и фамилията му доктор Нина Манафъкова е отказала коментар пред камера, а засегнатите са подали сигнал до Здравната каса. От РЗОК - Хасково са удостоверили, че подобен сигнал има и той се ревизира. 

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР