Семейство от варненското село Момчилово приюти бедстващ щъркел. Съдбата на

...
Семейство от варненското село Момчилово приюти бедстващ щъркел. Съдбата на
Коментари Харесай

Щъркелът Ставри е спасен от семейство във Варненско

Семейство от варненското село Момчилово приюти бедстващ щъркел. Съдбата на птицата трогна стотици в обществените мрежи след зов за обезпечаване на превоз, с който тя да стигне до избавителния център за диви животни в Стара Загора, предава бТВ.

Преди няколко седмици щъркелът Ставри е открит потърпевш в равнища край китното село Момчилово. Семейството на Десислава го приютява в стопанството си и стартира да се грижи за него.

„ Чакалите и лисиците вечерта най-вероятно щяха да го убият “, споделя Десислава Стоянова.

Ставри не основава никакви проблеми, само че дамата счита, че би трябвало да бъде при себеподобни и да получи съответни грижи от експерти. Така се появява апелът за обезпечаване на превоз в обществените мрежи. Откликват извънредно доста хора.

„ Някак българинът, когато чуе щъркел, това му припомня за пролет, за ново начало, за деца, за фамилията и това може би сплотява хората “, споделя Десислава.

Транспорт за Ставри към този момент е обезпечен и на следващия ден той ще потегли за Стара Загора. А фамилията на Десислава ще продължи да се грижи за няколко остарели коня, изплатени от притежателите им преди да бъдат умъртвени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР