Семейство, използващо металотърсач, за да търси изгубена обеца, вместо това намира съкровища от погребение от ерата на викингите

...
Само дни след като беше разкрито, че мъж с металотърсач
Коментари Харесай

Само дни след като беше разкрито, че мъж с металотърсач е направил „златната находка на века“ в Норвегия, семейство в страната направи друго безпрецедентно откритие, използвайки същия вид устройство. Семейството търсело изгубена златна обеца в градината си с метален детектор, когато вместо това открили артефакти, датиращи отпреди повече от 1000 години, казаха местните служители.

Семейство Аасвик търсеше изгубените бижута в своя дом в Йомфруланд, но веднага след като включиха металотърсача, те се натъкнаха на катарама с форма на купа и друг предмет, който изглежда е част от погребение от ерата на викингите, според публикация във Facebook тази седмица от Културното наследство на Вестфолд и съвет на окръг Телемарк.

Изображенията, публикувани от съвета, показват семейството със закопчалка и катарама със сложни гравюри на мястото на тяхното откритие.

„Откритието е направено в в средата на градината под голямото дърво", казаха служители.

Мъж, който едва наскоро беше купил своя металотърсач, намери девет висулки, три пръстена и 10 златни перли на южния норвежки остров Ренесой.

Оле Мадсен, директор на Археологическия музей към университета в Ставангер, нарече това „златната находка на века в Норвегия“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР