Семейство англичани дариха над 10 000 паунда за читалището в

...
Семейство англичани дариха над 10 000 паунда за читалището в
Коментари Харесай

Англичани дариха 10 000 паунда за поправка на покрив на селско читалище

Семейство англичани подариха над 10 000 паунда за читалището в село Миндя, Велико Търново, осведоми btv. ”Съдба” назовава идването си в дребното великотърновско обитаемо място великобританката Бевърли Кокс. Тя живее в Миндя от 13 години.
”Бяхме чували, че България е хубаво място за живеене. В Англия трябваше да живеем там, където работим. Нямахме дом. И искахме някакво непрекъснато място, където да вървим и където да живеем, в случай че пожелаем. Направихме изследване и се влюбихме във Велико Търново. Дойдохме през февруари, беше минус 18 градуса. Беше най-големият сняг, който съм виждала. Отне ни шест часа да стигнем от София до тук! Разгледахме няколко къщи и се влюбихме в тази, в Миндя.”, спомня си Бевърли Кокс.
В 100-годишната къща, която трансформира в собствен дом, Бевърли се отдава на заниманието си - да рисува. А картините си постоянно излага в остарялото читалище. " Читалищата са сърцето и душата на селата. Всички празненства се случват тук, децата вършат спектакъл тук, тук вършим литературни четения, уроци по български. И когато разбрахме, че покривът е в толкоз неприятно положение, искахме да помогнем! ", споделя още Бевърли.
Че покривът на постройката скоро ще падне схващат и Иън и Катрин - също избрали Миндя за собствен втори дом преди 12 години. Така, скрито фамилията подарява 10 000 паунда. Бевърли, Иън и Катрин към този момент плануват идващите си планове - желаят да трансфорат едната зала на читалището в спектакъл, а другата - във фитнес зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР