Семействата ги очаква горчиво разочарование тази Коледа, тъй като армия

...
Семействата ги очаква горчиво разочарование тази Коледа, тъй като армия
Коментари Харесай

Ботове изкупуват играчки, пускат ги на двойна цена за Коледа

Семействата ги чака горчиво отчаяние тази Коледа, защото войска от компютърни ботове изкупува известни дарове, с цел да ги препродаде на безбожни цени, съобщи в. " Дейли мейл ".

Роботите за онлайн извършване на покупки, известни като " ботове за търговия на дребно " или " скалпиращи ботове ", може да бъдат програмирани да купуват движимости сега, в който те се пуснат на пазара – преди елементарните клиенти да могат да ги прегледат.

Собствениците на ботовете разгласяват описи с плячката им на уеб сайтове като иБей, като желаят двойна или тройна цена, като заработват от обезверени родители, които не желаят да разочароват децата си. Някои фамилии даже си купуват софтуера, който коства минимум 19 английски лири (около 44 лева), с цел да са сигурни, че няма да изтърван момента, когато се пуснат в продажба много търсени артикули, да вземем за пример нови комплекти " Лего ".

Практиката, наречена скалпиране, бе неразрешена със закон във Англия през 2018 година, що се отнася до изкупуването на билети за концерти и други сходни прояви. Това стана, откакто лоялните почитатели се оплакаха, че им се постанова да заплащат хиляди лири, с цел да гледат обичаните си реализатори. Но няма такава отбрана за онлайн купувачите, посочи " Дейли мейл ".

Днес всички артикули, за които има мощно търсене, само че незадоволително предложение, стават цели за ботовете. Те към този момент нападнаха комплектите " Лего " в очакване на Коледа, посочи компанията за киберсигурност Netacea. Фирмата наблюдава какво разискват онлайн групите, които оперират с ботовете. Тя също по този начин следи пазарите, на които се препродават изкупените артикули, и ревизира при законните търговци дали ги имат в наличност. От компанията акцентираха, че са видели по какъв начин комплектът Lego Creator Winter Village Cottage, който нормално върви по £89,99 (207 лева.), се препродава за £310 (712 лева.) - с 244% надценка. От " Дейли мейл " разкрили същата стока, пусната в иБей, за цели £394,95 (908 лева.). Мат Грейси-МакМин, началник на изследванията за заканите в Netacea, съобщи, че и други комплекти на " Лего ", да вземем за пример новият модел на " Титаник ", също са евентуална цел. Междувременно плюшената играчка в лимитирана серия на компанията Kaws, изобразяваща Елмо от " Улица Сезам ", която би трябвало да коства £20 (46 лева.), се продава онлайн за £71 (163 лева.). Луксозните коледни календари също са съществена цел.

Календарът на универсалния магазин " Хародс ", който към този момент е изкупен, коства £250 (575 лева.), само че съдържа козметични артикули за цели 1166 паунда (2682 лева.). Този календар обаче се препродава на цени сред £400 (920 лева.) и £600 (1380 лева.) в уеб сайтове като иБей, Амазон и Facebook Marketplace.

Игрови конзоли като " Плейстейшън” и Xbox, също стават обект на хищниците. През януари т. година дълго чаканата " Плейстейшън 5”, която се продава на дребно сред £349,99 и £449,99, се появи в иБей скоро, откакто бе пусната в продажба със 170% надценка. Дрехи и маратонки в лимитирани серии също са застрашени от " скалпиране ". Когато пуснаха маратонките Air Jordan Retro 1, те в началото костваха 0, само че бяха препродавани за 8 съгласно Netacea.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР