Семейства, разделени от корейската война в средата на миналия век,

...
Семейства, разделени от корейската война в средата на миналия век,
Коментари Харесай

Роднини, разделени от Корейската война, се срещнаха за пръв път след края ѝ

Семейства, разграничени от корейската война в средата на предишния век, се събраха за къса, само че доста прочувствена среща. Затоплянето на връзките сред Пхенян и Сеул разреши на майки и татковци да видят децата си за пръв път от десетилетия.

 © Българска телеграфна агенция
Изтеглени са с чоп. 89 корейци измежду хиляди искащи да видят най-малко замалко околните си след десетилетия разлъка.

Срещата се състоя в севернокорейския планински курорт Кумган. За доста от участниците тя беше първа и последна, поради напредналата им възраст. 92-годишна жена видя 71-годишния си наследник, за който даже не знаела, че е жив. След повече от половин век разлъка родственици се викаха по име, с цел да се познаят.

 Десетки южнокорейци дойдоха в Северна Корея за срещи с родственици Десетки южнокорейци дойдоха в Северна Корея за срещи с родственици
Няколко десетки възрастни южнокорейци дойдоха в Северна Корея за срещи със свои родственици, които не са виждали след края на Корейската война през 19...

Днешната среща е първата от три години насам. До края на седмицата ще има още. Те са единствената вяра за оживелите от Корейската война да контактуват с околните си. От 2000-та година с спирания това беше допустимо при 20 поредици от срещи в Демилитаризираната зона. Тя се намира на границата сред двете Кореи, избрана от подписаното през 1953-та помирение.
 © Българска телеграфна агенция
В продължение на три години международните лагери мерят сили във войната сред Севера и Юга на Корейския полуостров. Над един милион души губят живота си. Над два и половина милиона - дома си. Стотици хиляди са разграничените фамилии. Мнозина не престават да живеят с вярата, че някъде там, оттатък постовете, околните им са живи и също мислят за тях. Абсурдна обстановка в ерата на връзките.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР