Семейно тържество в столичен квартал вдигна на крак полицията и

...
Семейно тържество в столичен квартал вдигна на крак полицията и
Коментари Харесай

Семейно тържество в столичен квартал вдигна на крак полицията и кмета

Семейно празненство в столичен квартал подвигна на крайник полицията и кмета. За това оповестяват от пресслужбата на регион „ Слатина “.

Снощи, сред 22:30 и 00:30 часа, кметът на региона Георги Илиев организира взаимна акция с Първо районно ръководство на Министерство на вътрешните работи и Столичната РЗИ. Проверката беше по сигнал на жители за несъразмерен звук през нощта.

Местните управляващи и депутати са се заели с разрешаването на казуса

На място уредът за премерване на шума регистрира над 80 dB, при позволени до 45 dB за жилищни зони в този часови пояс. Това е наложило съставянето на предупредителни протоколи, а на нарушителите ще бъдат наложени наказания при наново нарушаване.

Снимка: Столична община

Проблемът с шума в квартал „ Христо Ботев “ от сватби и фамилни тържества е продължителен. Сигнали от жители постъпват както на телефон 112, по този начин и в районната администрация и се постанова систематичен надзор.

1500 са участниците тази годна

„ Смятам, че е нужна цялостна промяна в организацията на чистотата в София, което включва и шумовото замърсяване. Всеки регион би трябвало да разполага с измервателен апарат и да може действително да реализира надзор, с цел да се постановат и ефикасни наказания “, сподели кметът на региона Георги Илиев след извършената акция.

Снимка: Столична община

Той благодари на сътрудниците от Първо РПУ на Министерство на вътрешните работи и Столичната РЗИ за съдействието в тези късни часове, както и на хората от региона, които алармират за нередности и проблеми, и акцентира, че работата на институциите може да бъде в действителност ефикасна единствено с дейното присъединяване на жителите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР