Семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите могат да

...
Семейните фирми, предприятията от творческите индустрии и занаятите могат да
Коментари Харесай

Отпускат пари на семейни фирми

Семейните компании, предприятията от креативните промишлености и занаятите могат да аплайват за безплатна финансова помощ в размер на 117,5 млн. лева

Процедурата по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията ” (ПКИП) ще поддържа подобряването на индустриалния потенциал на микро- и дребни предприятия.

Те могат да аплайват за придобиване на нови машини, уреди, съоръжение, принадлежности, както и профилиран програмен продукт. Предвидена е и опция за поощряване на пазарното показване посредством основаването на онлайн магазин за продуктите или услугите, предлагани от предприятията.

По процедурата се дава поддръжка и за въвеждането на ИКТ системи/модули за възстановяване на управническите, индустриалните и логистичните процеси във компаниите.

Закриват фамилни компании в София

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по плановете на фамилните компании, предприятията от креативните промишлености и занаятите е 15 000 лева, а оптималният – 150 000 лева Съфинансирането, което ще се дава по линия на ПКИП, е до 75% за фамилните предприятия и тези от креативните промишлености, а за компаниите от бранша на занаятите – до 85%.
 istock istock
Кандидатстването е напълно по електронен път посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България 2020 на следния линк: https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/a7078bcc-df9d-49ba-a5e5-ee054645e3aa
 
Крайният период за подаване на планови оферти е до 16 септември 2024 г.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР