България има възможност да се превърне в своеобразен център на

...
България има възможност да се превърне в своеобразен център на
Коментари Харесай

Как да направим успешен онлайн магазин

България има опция да се трансформира в самобитен център на електронната търговия за района, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Никола Илчев, създател на eCommerce Academy и Balkan eCommerce Summit.
 
Академията е уредник на есенна конференция в София, на която ще бъдат разисквани последните трендове и практики в сферата.
" За да може един магазин да се появи пред очите на потребителя, се изисква все по-голям финансов запас, от ден на ден креативност и положителни хрумвания от страна на екипа, който да сътвори нещо в действителност впечатляващо, с цел да може потребителят да посети магазина. След това се изисква положително познаване на логиката на психиката на потребителя, с цел да може той да се трансформира от клиент в покупател, а след това е належащо и едно доста положително потребителско обслужване ", разяснява специалистът. По думите му не е задоволително клиентът просто да направи поръчка и да му бъде изпратена кутия с артикули.
 
" Нужни са доста неща, с които да бъде удивен и впечатлен, с цел да може след първата си покупка да се трансформира в предан клиент ", изясни Никола Илчев. Сред нужните за сполучливия бизнес предпоставки той уточни положителната връзка и стратегиите за преданост.
 
Допълнителното наличие като потребни публикации и видеа също способства за по-доброто прекарване. " В наши дни клиентите не желаят просто да влязат и да намерят един артикул, а да се осведомят, да са сигурни, че са взели вярното решение и това, което купуват, е най-хубавото за тяхната настояща обстановка ", уточни той. Така на пазара се оказват по-успешни бизнесите, създаващи наличие, което оказва помощ на потребителя и го образова.
 
По думите му измежду провокациите за електронните търговци са нормативната уредба и настоящите промени в нея. Експертът подсети, че бизнесът е основан, с цел да продава артикули, с които да прави живота на потребителя по-добър и по-лесен, и в този смисъл всеки бизнес би трябвало да се оправя сполучливо с условията към него. Сред митовете пък е, че поддържането на е-магазин е на ниска цена и икономисва разноски.
 
 istock istock
" За да бъде същински функционален и да отговори на всички модерни условия, един онлайн магазин би трябвало да се довери на добра платформа, която постоянно коства доста пари, само че по-късно да бъде подготвен да интегрира голям брой спомагателни принадлежности, които усъвършенстват работата и вършат прекарването по-добро. Те също са разход ", разяснява той.
 
По думите му рекламата и маркетингът стават все по-скъпи, а цифровото пространство е претрупано от търговци, искащи да доближат до потребителите. Причината е, че електронната търговия набира все по-голяма скорост. Основното й преимущество е опцията бързо и елементарно, от комфорта на своя дом, да имаме достъп до извънредно многообразие от артикули.
 
Съвети за прохождащи търговци
 
" Със сигурност първият е да се фокусираме върху това какъв брой положителни и потребни са нашите артикули, тъй като можем да сме сигурни, че интернет пространството е цялостно с евтини и ненадеждни артикули. Добри артикули, с високо качество, които в действителност вземат решение проблеми на потребителите ", посочи Никола Илчев. Той даде образец, че сега в международен мащаб са извънредно известни артикули, които са свързани със здравето на индивида, тялото и физическата просвета. Според него това е една добра опция за начинаещи търговци, в случай че имат опция да предложат артикул или услуга в тази сфера.

Обсъждат рискови ли са стоките от китайските oнлайн платформи

Как да се ориентираме като консуматори в " морето " от оферти?
 
На първо място да разгледаме уеб страницата и да сме сигурни, че в него участват всички тези детайли, които нормативната уредба в нашата страна изисква - в общите условия да е посочено юридическото лице, което съставлява бизнеса, да има контакти, физически адрес, сподели Никола Илчев. Ревютата от клиенти за дадената компания и предлаганите артикули и услуги също дават визия за това, което може да чакаме. Допълнителен плюс е опцията за тестване на артикул при доставката.
 
Ако тези условия са изпълнени, това ни подсигурява, че има по какъв начин да решим вероятно зародил проблем и да потърсим отговорност от съответното юридическо лице.
 
 istock istock
Китайските платформи и натискът им на пазара
 
Експертът подсети, че тези платформи оферират бързооборотни артикули, които са по-нискокачествени и артикули еднодневки, които човек купува на ниска стойност, тъй като нормално не са доста значими за него и няма огромни упования да са устойчиви във времето.
 
" Търговците няма какво да се пробват да контролират тези платформи, моят апел към всички е да намерят друга ниша или метод към своите клиенти - да подобрят качеството си, да потърсят нови артикули, да се специализират в по-различен сегмент, с цел да няма конкуренция сред тях и китайските платформи ", уточни той. По думите му те ще си останат в този сегмент, а за българските търговци остава опцията да се специализират в премиум артикули, да подобрят услугата си, да наблегнат в връзката си на това, че дават стоките си по-бързо, да дадат удължена гаранция и друга стойност, която китайските платформи не оферират. Това, по думите му, значи да се концентрират върху други детайли, които да дадат тяхното конкурентно преимущество.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР